Collectie
Crosne, Japanse Andoorn
Crosne is een plant met een bijzonder eetbaar knolletje. Ze zijn nooit echt doorgebroken maar de laatste tijd kom je ze steeds vaker tegen in hippe restaurants en toko’s. Erg gemakkelijk te telen en winterhard.
€ 5,95
Wasabi poeder
Wasabi poeder op basis van gevriesdroogde verse wasabi waardoor de fantastische smaak en scherpte van verse wasabi behouden blijft. Een klassieker bij sushi, fantastisch bij vis en lekker bij vlees.
€ 5,95
Yuzu soja saus
Een heerlijke combinatie van vers geperst yuzu-sap en hoogwaardige sojasaus gemaakt van hele sojabonen gerijpt in cederhouten vaten. De bekwame vakmensen van de Yugeta-familie combineren zorgvuldig umami en citrus met behulp van het krachtige aroma van yu
€ 15,35
Sudachi kombu ponzu
Een traditionele ponzu-saus geschikt voor veganisten. De peperige limoensmaak van vers Sudachi-sap gecombineerd met kombu-zeewierbouillon, zorgt voor een rijke umami-smaak die de essentie is van de Japanse keuken. Direct klaar voor gebruik voor salades of
€ 16,75
Sanbaizu
Gefermenteerd en gerijpt in 100 jaar oude cederhouten vaten die individueel zijn vernoemd naar sumokampioenen, maakt Marusho-azijn authentiek. Sanbaizu rijstazijn is subtiel op smaak gebracht met hoogwaardige natuurlijke ingrediënten: kombu (kelp), bonito
-12% Sale
16,75 € 14,75
Yuzu jam
Beroemde smaakvolle en aromatische yuzu-citrusvruchten met perfect uitgebalanceerde zoetheid. Deze jam is heerlijk op toast en voegt ook een unieke en krachtigere smaak toe aan gebak.
€ 9,35
Yuzu mosterd
De unieke aromatische smaak van verse yuzu, een combinatie van citroen, mandarijn en grapefruit gecombineerd met een milde mosterd.
€ 4,95
Yuzu mayonaise
De aromatische smaak van verse yuzu, een combinatie van citroen, mandarijn en grapefruit, in een volledig natuurlijke mayonaise.
€ 4,95
Wasabi mosterd
Een authentieke, volledig natuurlijke mosterd dat speciaal met de smaak van verse wasabi.
€ 5,95
Wasabi mayonaise
Vers smakende, volledig natuurlijke mayonaise, perfect in balans met de milde, authentieke smaak van verse wasabi die in bronwater wordt gekweekt op onze boerderijen in Dorset en Hampshire. Heerlijk en veelzijdig, de enige mayonaise ter wereld gemaakt met
€ 5,95
Yuzu boom groot
Kweek je eigen Yuzu. Deze bijzondere Japanse Citrus is erg gewild om zijn aromatische geur en smaak. Deze bomen geven doorgaans binnen 2 jaar de eerste vruchten. Winterhard tot -5ºC. 100-120 cm groot.
€ 84,-
Ponzu Shoyu
Exclusieve citrus sojasaus, op basis van langgerijpte authentieke Igeta donkere sojasaus. Met sudachi-citrussap, bonitovlokken en konbu-zeewier.
€ 12,50
AFS
AFS, de gelimiteerde, jonge en ongepasteuriseerde versie van de 30 jaar gerijpte sake AFS, wordt gemaakt volgens de ‘hot yamahai’ -methode die alleen wordt gebruikt door de brouwerij Kidoizumi. Het resultaat is een intense mix van ongelooflijk hoge zoet-
€ 29,50
Mii no Umeshu
Een bijzondere, diep smakende pruimensake (umeshu), gemaakt op basis van meer dan 20 jaar gerijpte pure sake en bijzondere pruimen. Een zeer verfrissende, pure en fruitige sake. Niet te zoet en niet te zuur, met een heerlijk amandelaroma. Geniet ervan als
€ 28,50
Natuurlijke rijst Azijn
Meest authentieke azijn gemaakt in Japan. Met de hand gemaakt op basis van lokale natuurlijk geteelde rijst op traditionele wijze, waarbij de natuur het tussenproduct sake gedurende drie maanden langzaam laat fermenteren tot azijn. Zachte en elegante zuur
€ 11,-
Hanamikura Kooksake
Sake van topklasse. Hoewel het een ‘ryorizake’ (kooksake) wordt genoemd, is het van veel hogere kwaliteit. Het is een junmai-sake, 100% puur, zonder toevoeging van alcohol, suiker of zout. Het hoge gehalte aan aminozuren zorgt voor extra umami, wat de sma
€ 18,95
Gedroogde kōji rijst
Kōji is een gezonde schimmel die centraal staat in de belangrijkste ingrediënten van de Japanse keuken, zoals sojasaus, miso en sake. Met gedroogde kōji-rijst maak je gemakkelijk je eigen miso, shio kōji, amazake of ander gefermenteerd voedsel.
€ 8,95
Isshi Soden Mirin
Mirin op traditionele wijze gemaakt met alleen mochi rijst, koij rijst en shōchū, en drie jaar gerijpt. Zeer hoog in umami, wat resulteert in een stroperige textuur en intense gekarameliseerde smaak.
€ 24,-
Akishika Okarakuchi
Pure ginjo sake van topbrouwerij Akishika, met een uitgesproken robuust karakter. Volledig lichaam en zeer droog (SMV +16). Perfecte begeleiding bij vis. Te drinken bij alle temperaturen. Donker en koel bewaren.
€ 39,50
Kirei Karakuchi 80
Volle, ietwat droge sake. Rijke combinatie van een diepe rijstsmaak, veel umami en een aangenaam licht aroma. Gebrouwen in beperkte oplage met erg goede prijs/kwaliteit.
Deze sake kan bij alle temperaturen gedronken worden en is te combineren met een bre€ 22,50
Yuzu Sake - Heiwa
Yuzu, de Japanse citrusvrucht die zo populair is in restaurants over de hele wereld, nu als intens verfrissend sakedrank. Iets zoeter dan de Yoigokochi Yuzu en toch een mooie balans tussen zoet- en zuurheid.
€ 33,50
Dutch Wasabi® Plant 12cm
GROW YOUR OWN!
Dit is uw kans om uw eigen wasabi thuis te kweken. De wasabi plant die u ontvangt is enkele maanden oud. Mooi voor in de tuin of op de vensterband. Volledig eetbaar en winterhard. Kweek binnen 2 jaar uw eigen wasabi stam.€ 8,50
Sake proeverij 3x 300ml
3 mooie sake flessen van 300ml om het rijke smaakpallet van sake te ervaren.
-7% Sale
53,50 € 49,50