Sanbaizu (gekruide rijstazijn) - 300 ml
Herkomst & productie
Deze bijzondere sanbaizu (三杯酢) rijstazijn is van het label van The Wasabi Company, een familiebedrijf dat bekendstaat om het kweken en leveren van verfijnde Japanse ingrediënten. Naast hun eigen teelt – zij waren bijvoorbeeld de eersten in Europa die succesvol wasabi wisten te cultiveren – importeren zij zorgvuldig geselecteerde kwaliteitsproducten rechtstreeks uit Japan. Hun passie voor smaak en vakmanschap leverde hen al meerdere prestigieuze Great Taste Awards op, waaronder de hoogste beoordeling van 3 sterren voor deze sanbaizu.
De azijn wordt gefermenteerd en gerijpt in meer dan een eeuw oude cederhouten vaten, elk vernoemd naar een sumokampioen. Het gebruik van water uit het Kumano-gebergte en de handmatig gecontroleerde fermentatie geven de sanbaizu een unieke, authentieke signatuur die je zelden tegenkomt.
Smaakprofiel
De azijn is subtiel op smaak gebracht met gedroogde kelp (kombu 昆布), gerookte en gedroogde tonijnvlokken (bonito of katsuobushi 鰹節), mirin en paddenstoelen. Het resultaat is een complexe balans van een vleugje zoetheid en zachte zuren, met rijke umami-tonen en een uitnodigend aroma. Vakjury’s (Great Taste Awards) omschrijven het als ‘’zó goed dat het bijna als drankje zou kunnen doorgaan’’: fruitig met verfijnde vissige en aardse lagen.
Toepassing
Perfect voor het marineren van groenten of als smaakmaker in dressings, dips en sauzen. Bijvoorbeeld heerlijk in een Japanse tomaat-ui salade of om huisgemaakte gerechten een authentieke Japanse twist te geven.
Bewaren
Koel en donker bewaren. Na openen in de koelkast zetten. Vrij van kunstmatige kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen.







