Terug

Yuzu boom groot

 • Yuzu boom groot
 • Yuzu boom groot
 • Yuzu boom groot
 • Yuzu boom groot

 • Niet op voorraad
 • Buiten seizoen, beschikbaar vanaf september

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Kweek je eigen Yuzu. Deze bijzondere Japanse Citrus is erg gewild om zijn aromatische geur en smaak. Deze bomen geven doorgaans binnen 2 jaar de eerste vruchten. Winterhard tot -5ºC. 100-120 cm groot.

€ 84,-

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Yuzu boom groot

  Let op: lees ook de aandachtpunten onder het kopje "verzenden"

  Deze bomen worden geënt op Citrus trifoliata 'Flying Dragon' onderstam. Hierdoor is de plant ziekteresistentie en is deze redelijke winterhard tot -5ºC graden.

  De bomen zijn geschikt om binnen of buiten in potten te kweken. Na twee jaar na aankoop kunnen ze ook in de volle grond worden geplant. Ze bloeien in het voorjaar en afhankelijk van het weer geven ze binnen twee jaar yuzu vruchten.

  Snelle en extreme temperatuurschommelingen kunnen ervoor zorgen dat de bloemen en vruchten te vroeg afvallen. De yuzu vruchten zijn rijp tussen oktober - december. Alle bomen hebben een lengte tussen de 100-120cm (inclusief pot) en zijn minimaal 18 maanden geleden geënt.

  Voor bomen die buiten worden gehouden raden we de eerste twee jaar aan deze in een pot te poten en in de winter op een beschutte plek te zetten en te beschermen tegen vorst. Poot de boom vervolgens in het voorjaar in de volle grond. Daarnaast raden we aan om de daaropvolgende 3 jaar de boom nog te beschermen tegen strenge vorst door de boom bijv. in te pakken.

  De yuzu boom is een hybride tussen een zure mandarijn en de citroenachtige Ichang papaeda. Yuzu is de bekendste van de Japanse citrusvruchten, de smaak en aroma is een combinatie van grapefruit- en mandarijn. De schil van de vrucht is erg aromatisch. Yuzu is een essentieel smaakmaker in de Japanse keuken en wordt gebruikt als toevoeging in Japanse ponzu, sojasaus en miso. Chefs gebruiken zowel het sap als de schil in gerechten met vis, wit vlees, maar ook in sorbets, ijs en cocktails.

  Yuzu Kweekgids

  Poten

  Poot de boom buiten op een zonnige, op het zuiden gerichte, beschutte plek. Zorg voor losse grond. Kleigronden moeten worden gemengd met zand om een goede drainage mogelijk te maken. Geef in droge omstandigheden één of twee keer per week water. De yuzu boom houdt niet van constante natte voeten.

  Gebruik in een pot vrij drainerende compost, extra perliet of schors om de drainage te verbeteren. Poot de plant elke 1-2 jaar over.

  Onderhoud

  Om de groei en gezondheid te bevorderen raden we aan citrus of olijfboom voeding te geven. Als u een vloeibare variant kiest zult u vaker voeding toedienen. Korrels hoeven minder frequent toegediend worden. Dien korrels toe in het voorjaar en nog een keer in de zomer. Dit zijn de periode dat de plant het meest actief is.

  De meest voorkomende plagen zijn bladluis en mijten. In een tuin met veel andere planten zullen natuurlijke vijanden voldoende aanwezig zijn. Daarnaast kunt u de plant bespuiten met water en een paar druppels afwasmiddel als deze plagen te veel uit de hand lopen.

  Als de bloei in de eerste twee jaar goed op gang komt, wordt aanbevolen om enkele van de kleinste vruchten te verwijderen zodat de overige vruchten meer kans hebben. Het eerste en tweede jaar komen er normaliter rond de 12 vruchten aan.

  Pas op voor de scherpe stekels. Deze kunnen worden verwijderd als ze een gevaar vormen.
  Bomen kunnen uitlopen onder het punt waar ze geënt zijn. Voor een optimale groei moeten deze verwijderd worden.

  Oogsten

  Met de lente verschijnen zeer geurige, kleine witte bloemen. In de zomer komen er vruchten aan die eerst groen zijn en in het jaar geel van kleur worden. De vruchten zijn rijp als deze felgeel zijn. Dit gebeurt tussen oktober -december. Donkere vlekken op de schil is normaal en is ook een signaal dat ze rijp zijn. De onrijpe groene vruchten vallen ook wel eens af. Deze zijn zuurder van smaak maar zijn ook prima te gebruiken. De schil van zowel rijpe als onrijpe yuzu wordt gebruikt in soepen, dressings, cocktails en wordt ook gebruikt als topping voor sushi en vis. De schil en het sap kan je ook prima invriezen voor gebruik later.

  Verzenden

  De bomen worden gesnoeid voor transport. De bomen worden vervolgens met de grootste zorg verstuurd in een grote plantendoos. Het kan echter voorkomen dat een tak breekt. Geen zorgen, de boom zal binnen de enkele maanden nieuwe scheuten maken. 

  Het zijn grote bomen ze worden daarom met een aparte DHL verzendservice verstuurd. Deze bied het pakket doorgaans tweemaal. Mocht het niet lukken het pakket te bezorgen in deze twee keer, komt het retour. De meeste afhaallocaties accepteren het pakket niet. 

  Reviews

  Gebruikers beoordelingen 5 / 5Reviews:(5)

  • AA Door Anindita - 08-04-2023 18:21

   5 / 5

   I'm happy got my yuzu plant! can't wait to see it grow. It has small flower already when I opened the package. love it

  • RR Door Roger - 29-10-2022 10:08

   5 / 5

   Ik heb in het voorjaar een boompje gekocht met toen al 5 kleine vruchtjes. Deze beginnen nu rijp te worden. Ik had niet verwacht het eerste jaar al te kunnen oogsten!

  • ML Door [email protected] - 08-07-2021 09:44

   5 / 5

   Eind mei deze yuzu plant besteld, snel en goed verpakt geleverd. De boom telde al meerdere heerlijke geurende bloesems die nu (ruim een maand later) zijn veranderd in kleine yuzu vruchtjes. Zo blij mee! Dat de plant zo bijzonder is bleek wel toen ik op zoek ging bij de plaatselijke Intratuin naar een geschikte pot. Geen van de medewerkers had ooit van de yuzu boom gehoord! Hij staat nu te pronken op mijn balkonnetje, doet het goed, en ben reuze benieuwd naar de vruchten in het najaar/winter.

  • MA Door Misja - 04-07-2021 10:27

   5 / 5

   Ruim een maand geleden deze yuzu plant besteld. Hij staat nu in een pot op mijn balkon te pronken. Zo blij mee. De levering ging snel, de plant was goed ingepakt en ongeschonden aangekomen. Toen ik de plant bestelde (eind mei) telde ik al meerdere geurende bloemen, deze hebben nu plaats gemaakt voor ini mini groene yuzu vruchten. Ik had als 'niet fruitboom kenner' nog wat vragen maar deze werden eigenlijk allemaal in de beschrijving op de website beantwoord. Dat de plant zo bijzonder is bleek wel toen ik bij mijn lokale Intratuin een geschikte pot ging kopen en geen van de verkopers de plant kende. Heel erg benieuwd naar het najaar/winter, hoop dan mijn eerste yuzu vruchten te kunnen plukken!

  • SD Door Sjoerd - 22-04-2021 12:57

   5 / 5

   Snel en goed geleverd

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Yuzu boom groot

   Yuzu boom groot

   € 84,-