Terug

Yuzu boom groot

 • Yuzu boom groot
 • Yuzu boom groot
 • Yuzu boom groot
 • Yuzu boom groot

 • Op voorraad
 • Direct beschikbaar

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Kweek je eigen Yuzu. Deze bijzondere Japanse Citrus is erg gewild om zijn aromatische geur en smaak. Deze bomen geven doorgaans binnen 2 jaar de eerste vruchten. Winterhard tot -5ºC. 100-120 cm groot.

€ 74,-

 • Koop 2 voor €68,45 per stuk en bespaar 7,5% Sale 7,5%

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Yuzu boom groot

Let op: i.v.m. de maat kunnen deze bomen niet naar een PostNL punt verstuurd worden.

Yuzu boom (Citrus junos)

Deze bomen worden geënt op Volkameriana onderstam. Hierdoor is de plant ziekteresistentie en is deze redelijke winterhard tot -5ºC graden.

De bomen zijn geschikt om binnen of buiten in potten te kweken. Na twee jaar na aankoop kunnen ze ook in de volle grond worden geplant. Ze bloeien in het voorjaar en afhankelijk van het weer geven ze binnen twee jaar yuzu vruchten.

Snelle en extreme temperatuurschommelingen kunnen ervoor zorgen dat de bloemen en vruchten te vroeg afvallen. De yuzu vruchten zijn rijp tussen oktober - december. Alle bomen hebben een lengte tussen de 100-120cm (inclusief pot) en zijn minimaal 18 maanden geleden geënt.

Voor bomen die buiten worden gehouden raden we de eerste twee jaar aan deze in een pot te poten en in de winter op een beschutte plek te zetten en te beschermen tegen vorst. Poot de boom vervolgens in het voorjaar in de volle grond. Daarnaast raden we aan om de daaropvolgende 3 jaar de boom nog te beschermen tegen strenge vorst door de boom bijv. in te pakken.

De yuzu boom is een hybride tussen een zure mandarijn en de citroenachtige Ichang papaeda. Yuzu is de bekendste van de Japanse citrusvruchten, de smaak en aroma is een combinatie van grapefruit- en mandarijn. De schil van de vrucht is erg aromatisch. Yuzu is een essentieel smaakmaker in de Japanse keuken en wordt gebruikt als toevoeging in Japanse ponzu, sojasaus en miso. Chefs gebruiken zowel het sap als de schil in gerechten met vis, wit vlees, maar ook in sorbets, ijs en cocktails.

Yuzu Kweekgids

Poten

Poot de boom buiten op een zonnige, op het zuiden gerichte, beschutte plek. Zorg voor losse grond. Kleigronden moeten worden gemengd met zand om een goede drainage mogelijk te maken. Geef in droge omstandigheden één of twee keer per week water. De yuzu boom houdt niet van constante natte voeten.

Gebruik in een pot vrij drainerende compost, extra perliet of schors om de drainage te verbeteren. Poot de plant elke 1-2 jaar over.

Onderhoud

Om de groei en gezondheid te bevorderen raden we aan citrus of olijfboom voeding te geven. Als u een vloeibare variant kiest zult u vaker voeding toedienen. Korrels hoeven minder frequent toegediend worden. Dien korrels toe in het voorjaar en nog een keer in de zomer. Dit zijn de periode dat de plant het meest actief is.

De meest voorkomende plagen zijn bladluis en mijten. In een tuin met veel andere planten zullen natuurlijke vijanden voldoende aanwezig zijn. Daarnaast kunt u de plant bespuiten met water en een paar druppels afwasmiddel als deze plagen te veel uit de hand lopen.

Als de bloei in de eerste twee jaar goed op gang komt, wordt aanbevolen om enkele van de kleinste vruchten te verwijderen zodat de overige vruchten meer kans hebben. Het eerste en tweede jaar komen er normaliter rond de 12 vruchten aan.

Pas op voor de scherpe stekels. Deze kunnen worden verwijderd als ze een gevaar vormen.
Bomen kunnen uitlopen onder het punt waar ze geënt zijn. Voor een optimale groei moeten deze verwijderd worden.

Oogsten

Met de lente verschijnen zeer geurige, kleine witte bloemen. In de zomer komen er vruchten aan die eerst groen zijn en in het jaar geel van kleur worden. De vruchten zijn rijp als deze felgeel zijn. Dit gebeurt tussen oktober -december. Donkere vlekken op de schil is normaal en is ook een signaal dat ze rijp zijn. De onrijpe groene vruchten vallen ook wel eens af. Deze zijn zuurder van smaak maar zijn ook prima te gebruiken. De schil van zowel rijpe als onrijpe yuzu wordt gebruikt in soepen, dressings, cocktails en wordt ook gebruikt als topping voor sushi en vis. De schil en het sap kan je ook prima invriezen voor gebruik later.

Verzenden

De bomen worden met de grootste zorg verstuurd in een grote plantendoos. Het kan echter voorkomen dat een tak breekt. Geen zorgen, de boom zal binnen de enkele maanden nieuwe scheuten maken. 

Reviews

Gebruikers beoordelingen 5 / 5Reviews:(1)

 • SD Door Sjoerd - 22-04-2021 12:57

  5 / 5

  Snel en goed geleverd

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Yuzu boom groot

  Yuzu boom groot

  € 74,-