Japanse ingrediënten
Toyama Koshihikari rijst
Toyama koshihikari heeft een unieke smaak, iets zoeter is dan andere Japanse rijstsoorten, met een goede plakkerigheid. Hierdoor is het geschikt voor veel Japanse gerechten.
€ 16,95
Nanatsuboshi rijst uit Hokkaido - perfect voor sushi - 2 of 5 kg
Goede balans tussen plakkerigheid en zoetheid, ook wanneer het afgekoeld is. Dit maakt het zeer geschikt voor sushi, maki en onigiri. Het ontving 11 jaar op rij de hoogste "speciale A" rating in het rijstevaluatieprogramma.
€ 16,95
Yubeshi – ambachtelijke delicatesse van yuzu en miso
Bijzondere Japanse delicatesse van yuzu en miso. Unieke balans tussen hartig en zoet met nootachtige tonen. Halfzacht en licht plakkerig. Voor bij kaas (net als vijgenbrood) of als snack. Een onverwachte blikvanger, speciaal voor de échte fijnproevers.
€ 19,95
Tonburi (land kaviaar) 280 gram
Tonburi, ook bekend als "landkaviaar" of "veldkaviaar", is echt Japans en perfect als garnering.
€ 16,50
Gedroogde kōji rijst
Kōji is een gezonde schimmel die centraal staat in de belangrijkste ingrediënten van de Japanse keuken, zoals sojasaus, miso en sake. Met gedroogde kōji-rijst maak je gemakkelijk je eigen miso, shio kōji, amazake of ander gefermenteerd voedsel.
€ 14,95
Yuzu Kosho 85gr
Yuzu kosho is een krachtige Japanse smaakmaker van yuzu-schil, groene chilipepers en zout. Het voegt frisse citrus en een pittige kick toe aan gerechten zoals gegrild vlees, soepen, pasta’s en marinades. Ideaal voor dips en om smaken te verrijken.
€ 7,95
Akazu (rode azijn) - 3 jaar gerijpt
Handgemaakte pure rode azijn – 3 jaar gerijpt in Okayama, Japan. Rijk aan umami met een milde zuurgraad. Perfect voor sushi, dressings en de dagelijkse keuken. Keuze uit twee maten.
€ 10,50
Shiso siroop
Geconcentreerde paarse shiso siroop. Perfect voor een een heerlijke mocktail of dessert.
€ 17,50
Yuzu marmelade (jam) - 210 gram
Ambachtelijke yuzu-marmelade: stukjes aromatische citrus¬schil in een zoet-frisse gelei. Levendig, fris en vol diepgang. Perfect op brood en croissantjes, bij kaas of in desserts en sauzen.
€ 9,35
Geroosterde Sojasaus sesam
Geroosterde sesam zaadjes met Soja saus . Perfect als topping over rijst, ijs, vlees gerechten of salades.
€ 6,50
Jonge Sake Kasu
Sake Kasu of Sake Lees is het overblijfsel van het sake brouwproces. Deze sake kasu is vol van smaak, zoet en fruitig. Gebruik deze sake kasu voor een marinade voor vis of als basis voor een soep.
€ 8,20
Togarashi shichimi - 7 kruiden mix
Een klassieke Japanse zevenkruidenmix met chili, sesam, zee- en citrusaroma’s — perfect om bowls, noedels, rijst en gegrild vlees een smaakvolle umami-kick te geven.
€ 13,45
Dashi powder bags Makurazaki 10x8gr
Hoge kwaliteit dashi zakjes met dashi poeder van Makurazaki. Met bonito, kombu en gedroogde sojasaus.
€ 18,95
Gedroogdevshiitake donko (paddenstoel) - 70 gram
Premium en natuurlijke shiitake uit de bossen van het eiland Kyushu in zuiden van Japan. Extra vlezige textuur. Langzaam gedroogd voor een intense umami. Perfect voor in soepen, over rijst- en noedelgerechten, door wokgerechten en sauzen of bij de borrel.
€ 18,-
Kanzuri
Uniek traditionele specerij uit het de het westen van de regio Niigata (Japan). Deze sneeuw gedroogde rode peper heeft 3 jaar gefermenteerd. Licht zoet, medium scherp, met een extreem lange en diepe nasmaak. Deze magische specerij kan gebruik worden in ee
€ 9,50
Yakiniku BBQ Saus
Yakiniku betekent “gegrild vlees”. Elk Japans Yakiniku restaurant heeft zijn eigen barbecue dipsaussaus: Yakiniku no tare.
Een exclusieve mix van ui, appel en sansho (Japanse peper) gecombineerd met authentieke soja souce. Dit is een unieke olievrije Yak€ 13,50
Akazu sushi-azijn (rode azijn) - 3 jaar gerijpt
Handgemaakte rode azijn – 3 jaar gerijpt in Okayama, Japan. Perfect op smaak gebracht voor directe bereiding van sushirijst. Rijk aan umami met een milde zuurgraad.
€ 9,95
Crispy topping van Aosa-zeewier - 90 gram
Knapperige topping van premium Aosa-zeewier uit Japan. Verrijkt met sesamolie, gebakken knoflook en ui voor een rijke, Japanse umami-crunch. Veelzijdig als topping voor allerlei gerechten, op brood of door salades. Ook heerlijk in sauzen en vinaigrettes.
€ 14,50
Japanse Sansho Japanese peper (heel)
Bijzonder ingrediënt uit de Japanse keuken, dat een uitgesproken fris aroma combineert met een aangename scherpte, die de tong een paar seconden verdooft. Speciaal geselecteerde en gemalen grote peppers uit de Wakayama-regio. Zeer geschikt voor in een br
€ 8,20
Gemarmerde Kombu-vellen 10 stuks
Gemarmerde kombuvellen uit Hokkaido zijn met de hand geschraapt en gemarineerd in azijn. Ze geven gerechten een diepe umami-smaak en een elegant uiterlijk. Perfect voor vis, sushi of als decoratieve smaakmaker.
€ 9,95
The Wasabi Company gerookte sojasaus
Zeer geconcentreerde en unieke Japanse sojasaus – gerookt met kersenhout. Rijk aan umami. Geeft zelfs de eenvoudigste gerechten een volle, rijke smaak.
€ 14,50
Sakura rijstazijn
Traditionele Japanse rijstazijn met hand geplukte sakura (Japanse kersenbloesem) – 6 maanden gerijpt. Verfijnd zoet, zuur en bloemig. Geweldige subtiele smaakmaker. Keuze uit twee maten.
€ 19,95

























