Terug

Hokkaido Nanatsuboshi Sushi rijst

  • Hokkaido Nanatsuboshi Sushi  rijst

  • Niet op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Goede balans tussen plakkerigheid en zoetheid, ook wanneer het afgekoeld is. Dit maakt het zeer geschikt voor sushi, maki en onigiri. Het ontving 11 jaar op rij de hoogste "speciale A" rating in het rijstevaluatieprogramma.

€ 16,95

Aan verlanglijst toevoegen

    Productomschrijving

    Hokkaido Nanatsuboshi Sushi rijst

    Goede balans tussen plakkerigheid en zoetheid, ook wanneer het afgekoeld is. Dit maakt het zeer geschikt voor sushi, maki en onigiri. Het ontving 11 jaar op rij de hoogste "speciale A" rating in het rijstevaluatieprogramma.

    Als er één product is dat de Japanners beter kennen dan enig ander, dan is het rijst. Er wordt gezegd dat rijst subtiele smakenverschillen aanneemt, afhankelijk van de klimaat waarin het wordt geteeld. Hokkaido wordt beschouwd als de rijsthoofdstad van Japan, De meeste rijst uit dit gebied is topkwaliteit. 

    Geniet van enkele van de beste producten die Hokkaido te bieden heeft met deze Nanatsuboshi-rijst. Deze rijst profiteert van de lange zomerdagen en het heldere water van Hokkaido, terwijl het ook bestand is tegen het koudere klimaat van Noord-Japan. Probeer wat bij je Japanse gerechten, of gebruik het voor sushi of onigiri, en proef zelf het verschil.

    Hoe te koken

    • Neem 500 gram rijst
    • Doe de rijst in een kom met koud water en spoel hem af door hem met je hand in een cirkel rond te draaien. Het water krijgt een melkachtige kleur.
    • Giet de rijst in een zeef en spoel grondig af.
    • Herhaal dit tot dat het water helder is.
    • Laat de rijst 15 minuten uitlekken.
    • Giet de rijst in je rijstkoker of pan en vul aan met 550 ml water
    • Laat 30 minuten rusten.
    • Voor de rijstkoker drukt u gewoon op de "aan"-knop. Het koken duurt ongeveer 37 minuten.
    • Kookt u in een pan, begint u koud en verwarmt u de pan op middelhoog vuur, zonder af te dekken.
    • Roer 3 tot 4 keer snel om kleine klontjes of klontjes rijst te voorkomen.
    • Doe de deksel op de pan en kook op laag vuur gedurende 15 minuten.
    • Haal van het vuur, roer voorzichtig, dek af met een schone doek, laat de deksel van de pan en laat 15 minuten staan​.

    Reviews

    Beschikbaar in de winkel

    Sluiten
    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      Hokkaido Nanatsuboshi Sushi  rijst

      Hokkaido Nanatsuboshi Sushi rijst

      € 16,95