Terug

Levertijden Kerst en Jaarwisseling

Premium kleefrijstbloem voor mochi en dango (shiratamako) - 1 kg

  • Premium kleefrijstbloem voor mochi en dango (shiratamako) - 1 kg
  • Premium kleefrijstbloem voor mochi en dango (shiratamako) - 1 kg
  • Premium kleefrijstbloem voor mochi en dango (shiratamako) - 1 kg
  • Premium kleefrijstbloem voor mochi en dango (shiratamako) - 1 kg

  • Op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Premium bloem voor het maken van ongelooflijk zachte en soepele mochi met een geweldige bite. Met rijstzetmeel voor een nog verfijndere textuur. Makkelijk in gebruik en eindeloze mogelijkheden; van traditionele wagashi tot populaire mochi-ijs varianten.

€ 23,-

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Premium kleefrijstbloem voor mochi en dango (shiratamako) - 1 kg

Shiratamako is een premium mochi-rijstmeel gemaakt van kleefrijst (sticky rice). Dit meel staat bekend om het goede resultaat: een super gladde en elastische mochi-textuur, een mooie witte kleur en een zachte, romige bite.

Deze variant bestaat uit kleefrijstmeel met een kleine hoeveelheid rijstzetmeel. Dat maakt het deeg zachter, verfijnt de textuur en zorgt ervoor dat het soepeler en prettiger is om mee te werken.

 

Mochi

Mochi zijn Japanse kleefrijst ''cakejes'', meestal in ronde vorm, gemaakt van gestoomde en gestampte kleefrijst of van kleefrijstbloem, water (en suiker). Het heeft een elastische, plakkerige textuur en kan op zichzelf gegeten worden of dienen als basis voor allerlei Japanse gerechten en zoetwaren, zoals daifuku(mochi gevuld met anko (zoete rode bonenpasta)). Mochi is dus zowel een gerecht op zich als een overkoepelende naam voor gerechten die met mochi worden gemaakt.

De kleefrijstbloem, waar mochi van gemaakt kan worden, is meestal mochiko of shiratamako (zoals deze variant). Shiratamako is de premium keuze en wordt veel gebruikt in traditionele Japanse zoetwaren. Het levert: zachtere mochi, een soepelere structuur, een mooier eindresultaat. Mochiko geeft een stevigere mochi en is daardoor vaak goedkoper.

In Japan zie je ook vaak kiri mochi: vierkante of rechthoekige mochi-plakken. Deze worden gemaakt van gestoomde en gestampte kleefrijst die is gedroogd en vacuüm verpakt. In de verpakking zijn ze hard en stevig, maar zodra je ze verhit (of soms weekt in water), worden ze weer rekbaar en zacht.

 

Toepassing

Traditioneel is mochi een geliefd Nieuwjaarsproduct in Japan. Rond de jaarwisseling wordt het nog steeds veel gegeten, maar tegenwoordig is mochi het hele jaar door populair. Door de wereldwijde populariteit van de Japanse keuken is mochi ook in het Westen enorm bekend geworden, bijvoorbeeld in de vorm van mochi gevuld met roomijs.

Mochi wordt vaak gegrild en vervolgens in zoete rode bonensoep (zenzai) gedaan of omhuld met gezoet sojabonenmeel (kinako). Daarnaast is een van de bekendste (en misschien wel lekkerste) toepassingen daifuku: mochi gevuld met anko (zoete rode bonenpasta), vaak gegeten bij groene thee, zoals matcha. Daifuku wordt bovendien vaak gevuld met fruit zoals aarbei. Ook kun je matcha in het mochi deeg zelf verwerken, voor een heerlijke groente thee smaak en mooie groene kleur.

Hoewel mochi in het Westen vooral bekend is als zoets, heeft het (in Japan) ook hartige toepassingen zoals: gegrild met sojasaus-dip of nori (zeewier), gegrild in gepureerde maïssoep (tomorokoshi surinagashi-jiru), gegrild in nieuwjaar-soep (ozoni) of gefrituurd en geserveerd met bouillon en radijs (agemochi iridashi). Bij grillen zet mochi uit en krijgt het een licht knapperig laagje.

 

Recept (basis mochi)

1. Doe 100 gram shiratamako in een kom en voeg 150 ml water in delen toe. Wrijf met je vingers tot een glad, melkachtig mengsel zonder klontjes.

2. Roer hier 40-60 suiker (naar smaak en toepassing) door tot volledig opgelost.

3. Magnetron: verhit het mengsel 2 min  op 800 W. Roer goed: schraap alles van de randen los. Verhit opnieuw 1 min. Roer opnieuw tot een dik en plakkerig deeg. Verhit opnieuw 30–60 sec. Het is klaar wanneer het deeg glanzend, elastisch en doorzichtig is (geen witte of droge plekken).

Stomen: stoom het mengsel ca. 15 minuten, en roer tussendoor 1x.

Tijdens het verhitten verandert het mengsel in een glanzend, dik en rekbaar mochi-deeg.

4. Bestuif je werkvlak (aanrecht) en handen met maïs/aardappelzetmeel, stort het deeg erop en vorm in kleine balletjes.

 

Dango 

Met dit meel kun je ook dango maken: stevige kleefrijstballetjes.Dango wordt gemaakt van: kleefrijstbloem, water, suiker en vaak ook een beetje gewone rijstbloem. Het verschil met mochi zit ook in de bereiding; bij dango vorm je eerst balletjes en kook je deze in water. Bij mochi stoom (of in magnetron) je eerst het mengsel en vorm je daarna het deeg

Dango is geen vorm van mochi, maar een apart gerecht. Het wordt vaak geserveerd met een zoete sojasausglazuur (mitarashi dango).

 

Producent

Gunma Seifun is een Japanse producent van diverse soorten bloem uit Shibukawa (Gunma). Voor zijn klanten laat het bedrijf deze kleefrijstbloem speciaal in Thailand produceren, waar ze de beste combinatie van prijs en kwaliteit kunnen garanderen. Voor deze bloem wordt Thaise rijst gebruikt, gemengd met een kleine hoeveelheid rijstzetmeel.

Gunma Seifun produceert en ontwikkelt al meer dan 80 jaar en hecht veel waarde aan een goede werkomgeving voor zijn medewerkers. Gunma Seifun combineert moderne technologieën met traditionele werkmethodes en ontwikkelt allerlei soorten (rijst)bloem, poeders en poedermixen voor zowel Japanse zoetwaren als westerse patisserie. De productie is gebaseerd op jarenlange ervaring, kennis en vaktechniek.

Bovendien gebruikt Gunma Seifun uitsluitend ingrediënten waarvan de herkomst volledig bekend is; échte aandacht dus. Het bedrijf werkt nauw samen met zijn (veelal Japanse) klanten om perfect aan hun specifieke wensen te voldoen.

 

Bewaren

Bewaar koel, donker en droog. Na opening goed luchtdicht hersluiten. Het kan in de koelkast bewaard worden, maar moet dan goed beschermd worden tegen vocht.

Specificaties

Specificaties voor: Premium kleefrijstbloem voor mochi en dango (shiratamako) - 1 kg

  • Inhoud 1 kg
  • Ingrediënten Kleefrijst (uit Thailand), rijstzetmeel.
  • Herkomst Japan (Thaise rijst)

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    2
    Premium kleefrijstbloem voor mochi en dango (shiratamako) - 1 kg

    Premium kleefrijstbloem voor mochi en dango (shiratamako) - 1 kg

    € 23,-