Japanse ingrediënten
Toyama Koshihikari rijst
Toyama koshihikari heeft een unieke smaak, iets zoeter is dan andere Japanse rijstsoorten, met een goede plakkerigheid. Hierdoor is het geschikt voor veel Japanse gerechten.
€ 16,95
Gedroogde kōji rijst
Kōji is een gezonde schimmel die centraal staat in de belangrijkste ingrediënten van de Japanse keuken, zoals sojasaus, miso en sake. Met gedroogde kōji-rijst maak je gemakkelijk je eigen miso, shio kōji, amazake of ander gefermenteerd voedsel.
€ 14,95
Tonburi (land kaviaar) 280 gram
Tonburi, ook bekend als "landkaviaar" of "veldkaviaar", is echt Japans en perfect als garnering.
€ 16,50
Hokkaido Nanatsuboshi Sushi rijst
Goede balans tussen plakkerigheid en zoetheid, ook wanneer het afgekoeld is. Dit maakt het zeer geschikt voor sushi, maki en onigiri. Het ontving 11 jaar op rij de hoogste "speciale A" rating in het rijstevaluatieprogramma.
€ 16,95
Yuzu Kosho 85gr
Yuzu kosho is een krachtige Japanse smaakmaker van yuzu-schil, groene chilipepers en zout. Het voegt frisse citrus en een pittige kick toe aan gerechten zoals gegrild vlees, soepen, pasta’s en marinades. Ideaal voor dips en om smaken te verrijken.
€ 7,95
Geroosterde Sojasaus sesam
Geroosterde sesam zaadjes met Soja saus . Perfect als topping over rijst, ijs, vlees gerechten of salades.
€ 6,50
Yuzu Kararin
Klassieke must-have onder de Japanse specerijen bestaande uit; yuzu-schil, rode peper, groene peper en zout
€ 13,50
Yakiniku BBQ Saus
Yakiniku betekent “gegrild vlees”. Elk Japans Yakiniku restaurant heeft zijn eigen barbecue dipsaussaus: Yakiniku no tare.
Een exclusieve mix van ui, appel en sansho (Japanse peper) gecombineerd met authentieke soja souce. Dit is een unieke olievrije Yak€ 13,50
Jonge Sake Kasu
Sake Kasu of Sake Lees is het overblijfsel van het sake brouwproces. Deze sake kasu is vol van smaak, zoet en fruitig. Gebruik deze sake kasu voor een marinade voor vis of als basis voor een soep.
€ 8,20
Gemarmerde Kombu-vellen 10 stuks
Gemarmerde kombuvellen uit Hokkaido zijn met de hand geschraapt en gemarineerd in azijn. Ze geven gerechten een diepe umami-smaak en een elegant uiterlijk. Perfect voor vis, sushi of als decoratieve smaakmaker.
€ 9,95
Katsuobushi 40gr (1L)
Ook wel bonito vlokken genoemd. Dun geschaafde, gedroogde en gerookte tonijn. Perfect voor het maken van 1000ml bouilon of als topping
€ 7,95
Japanse Sansho Japanese peper (heel)
Bijzonder ingrediënt uit de Japanse keuken, dat een uitgesproken fris aroma combineert met een aangename scherpte, die de tong een paar seconden verdooft. Speciaal geselecteerde en gemalen grote peppers uit de Wakayama-regio. Zeer geschikt voor in een br
€ 8,20
Lichte sojasaus - Igeta Usukuchi
Deze lichtgekleurde Igeta usukuchi is vooral goed om mee te koken. 100% ambachtelijke sojasaus. 1 jaar gerijpt, geen toevoegingen.
€ 18,-
Japanse Tsuyu
Een combinatie van sojasaus en dashi met een diepe umami-smaak. Te gebruiken als koude bouillon of dipsaus bij een breed scala aan gerechten.
€ 18,95
Akazu (rode azijn) - 3 jaar gerijpt
Handgemaakte pure rode azijn – 3 jaar gerijpt in Okayama, Japan. Rijk aan umami met een milde zuurgraad. Perfect voor sushi, dressings en de dagelijkse keuken. Keuze uit twee maten.
€ 10,50
Shiso siroop
Geconcentreerde paarse shiso siroop. Perfect voor een een heerlijke mocktail of dessert.
€ 17,50
Dashi powder bags Makurazaki 10x8gr
Hoge kwaliteit dashi zakjes met dashi poeder van Makurazaki. Met bonito, kombu en gedroogde sojasaus.
€ 18,95
Paarse shiso thee
Geteeld in het Verenigd Koninkrijk en zorgvuldig gedroogd om een heerlijk, subtiel gearomatiseerde thee te creëren.
€ 6,25
Sakura blad poeder
Dit premium oplosbare sakurabladpoeder heeft een diepe, bloemige kersenbloesemsmaak. Perfect voor sakura lattes, gebak en desserts. Lost volledig op in melk of water. Let op: dit poeder is wit en kleurt uw eten niet roze.
€ 18,50
Akazu sushi-azijn (rode azijn) - 3 jaar gerijpt
Handgemaakte rode azijn – 3 jaar gerijpt in Okayama, Japan. Perfect op smaak gebracht voor directe bereiding van sushirijst. Rijk aan umami met een milde zuurgraad.
€ 9,95
Wasabi olie 55gr
Gemaakt met verse wasabi. Scherp van smaak. Ideaal voor carpaccio, tartaar, sushi, salades, steak of pizza. Voor viscarpaccio's werkt het het beste met witvis. Lekker bij rauwe langoustines en garnalen of coquilles.
€ 21,-
Kanzuri
Uniek traditionele specerij uit het de het westen van de regio Niigata (Japan). Deze sneeuw gedroogde rode peper heeft 3 jaar gefermenteerd. Licht zoet, medium scherp, met een extreem lange en diepe nasmaak. Deze magische specerij kan gebruik worden in ee
€ 9,50

























