Terug

Kuyou Murasaki sojasaus 720ml

 • Kuyou Murasaki sojasaus 720ml

 • Niet op voorraad
 • Binnenkort weer beschikbaar

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Deze sojasaus laat zich slecht vergelijken. Gebrouwen volgens oer oude methoden. Laag zout gehalte en rijk aan umami.

€ 29,50

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Kuyou Murasaki sojasaus 720ml

  Unieke productie methode - laag zoutgehalte

  In Japan wordt algemeen aangenomen dat de oorsprong van sojasaus de vloeistof was die werd gewonnen uit de fermentatievaten van Kinzanji-miso.

  Kinzanji miso is een traditioneel gerecht gemaakt van sojabonen, gerst, rijst, suiker, zout en bepaalde groenten zoals aubergine, kalebas, gember en Japanse grasshiso (perilla).

  "Tamaru" betekent het verzamelen of vormen van een plas. Daarom wordt de vloeistof die uit Kinzanji miso komt, "tamari" genoemd. Het is een dikke vloeistof met een mooie smaak van plantenextract. De Japanners begonnen de tamari-vloeistof te gebruiken en probeerden vervolgens deze sojasaus ook zonder groenten te maken.

  Deze brouwerij is de enige brouwer die de oorspronkelijke wijze heeft doorgezet door gebruik te maken van de Kinzanji tamari. 3% van de Kinzanji miso wordt gebruikt voor sojasaus. 

  Het is een zeldzaam product, zoutarm, donker van kleur, met een dikke textuur en een diepe smaak. Typisch bevat zwarte sojasaus 17-18% zout. Deze bevat slechts 13%. Het concentreert de umami van de ingrediënten van de miso-groenten van Kinzanji.

  Deze Kuyou Murasaki sojasaus ontving vanaf 2006 de Grand Gold Medal bij Monde Selection gedurende 10 opeenvolgende jaren.

  Reviews

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Kuyou Murasaki sojasaus 720ml

   Kuyou Murasaki sojasaus 720ml

   € 29,50