Terug

Hokkai Kioke witte miso

 • Hokkai Kioke witte miso
 • Hokkai Kioke witte miso
 • Hokkai Kioke witte miso
 • Hokkai Kioke witte miso

 • Op voorraad
 • Direct beschikbaar

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Authentiek op houten vaten gerijpte witte miso. Deze miso is niet overheersend maar vol met umami.

€ 17,50

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Hokkai Kioke witte miso

Deze miso wordt op natuurlijke wijze geproduceerd in een kleine brouwerij in de buurt van de Hiruzen Highlands in Japan. De techniek voor het traditioneel maken van miso is al honderden jaren niet veranderd. Zelfs de vaten die gebruikt worden voor de fermentatie worden van generatie op generatie doorgegeven. Vandaar de naam "Kioke" wat zich vertaalt naar "houten vat".

Afhankelijk van het type miso kunnen de ingrediënten verschillen, maar deze miso wordt gemaakt met rijst, sojabonen, zout en koji. Dit laatste ingrediënt is verreweg het belangrijkste omdat het de belangrijkste factor is die de smaak bepaalt. Elke misomaker is trots op zijn eigen koji. Mr. Kono zorgt voor zijn koji alsof het zijn kinderen zijn.

Heerlijk om misosoep mee te maken, maar je kunt er zoveel meer mee! Smeer bijvoorbeeld voor het grillen een laagje miso op aubergines of marineer een licht gezout stukje vlees of vis in de miso. Een onmisbaar product in de koelkast van elke kookliefhebber.

Producent

Meneer Kono is de 8e generatie in een lange rij misomakers die helemaal teruggaat tot 1888. Sommige delen van zijn fabriek dateren nog uit die tijd, waardoor het voelt alsof je een stap terug in de tijd doet. Binnen heerst een serene magische sfeer. Kolossale houten vaten van meer dan honderd jaar oud staan rij voor rij opgesteld, stuk voor stuk tot de rand gevuld met heerlijke miso. Daar rijpt de miso langzaam tot meneer Kono (soms na twee jaar!) eindelijk zijn goedkeuring geeft.

Specificaties

Specificaties voor: Hokkai Kioke witte miso

 • Inhoud 400 gram
 • Ingrediënten Sojabonen, rijst, koji en zout
 • Herkomst Japan

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Hokkai Kioke witte miso

  Hokkai Kioke witte miso

  € 17,50