Terug

Myoga - Japanse Gember knoppen

 • Myoga - Japanse Gember knoppen

 • Niet op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Uit eigen kas; de bloemknoppen van de Japanse gember - Myoga.
80 gram (4-5 knoppen)

€ 14,50

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Myoga - Japanse Gember knoppen

  Uniek fris aroma van een sjalot en gember

  Uit eigen kas van july t/m september

  Verpakt per 80 gram (4-5 knoppen) 

  Wat is Myoga?

  Myoga wordt ook wel eens Japanse gember genoemd. Het is een gember soort (Zingiber mioga). Echter is de knol niet eetbaar, de bloemknoppen wel. Deze groeien van onderuit en als ze boven de grond uitkomen, komen er bloemen uit de knop. Daarom wordt de knop vlak voor dit moment “geplukt”.

  Hoe smaakt Myoga?

  De smaak van myoga is bijzonder. Het is onherkenbaar. Het heeft iets weg van gember maar ook van een sjalot. Eerst fris en zoet met later een scherpe nasmaak.

  Hoe gebruik je Myoga?

  Myoga kan gebruikt worden als garnaring bijv. op rijstgerechten, in salades, je kan het heel goed inmaken of frituren in tempura beslag.

  Achtergrond

  Myoga wordt normaal gesproken in Japan in rijen op het veld gekweekt. Hierbij is de grond bedekt met een zeer dikke laag bladeren. De bladeren worden gebruikt om de knoppen te oogsten voordat ze bloeien. Ze halen elk jaar nieuwe bladeren uit de bergen.

  In 2020 zijn we gestart met het kweken van onze eerste myoga planten. We zijn begonnen met slechts een paar planten in grote emmers. We hebben ze vermeerderd en verkochten een klein aantal aan onze klanten. We ontwikkelde al snel een systeem om myoga effectief te kweken en te oogsten. We leren nog elke dag bij. Wij zijn echter erg blij met het resultaat.

  Reviews

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Myoga - Japanse Gember knoppen

   Myoga - Japanse Gember knoppen

   € 14,50