Terug

Wasabi boter

Wasabi boter

Leuk recept voor wasabi boter gemaakt met verse wasabi. Gemakkelijk te maken en er zijn tal van variaties mogelijk.

Zomer tijd is BBQ tijd. Ik ging aan de slag met een lekker stuk bavette op de Big Green Egg. Ditmaal anders dan anders, namelijk gelakt met de heerlijke Yakiniku BBQ saus, een echte aanrader!

Maar dit recept is voor wasabi boter die ik heb gemaakt met verse wasabi. Het is echt gemakkelijk te maken en zijn er tal van variaties mogelijk.

Recept

  4 personen
 
10 minuten

Ingrediënten

Variaties

Bereidingswijze

  1. Haal de boter uit de koelkast zodat deze goed zacht kan worden.
  2. Rasp de wasabi met een wasabi rasp en meng deze meteen door de zachte boter. Let op, als je te lang wacht voordat je de wasabi en de boter mengt vervliegt de smaak van de wasabi.
  3. Voeg wat zout toe en/of de andere ingrediënten.
  4. Schep de boter op vershoudfolie, vouw de folie dicht, houdt beide uiteinde vast en rol de boter in tot een mooie strakke rol. Leg de boter in de koelkast. Als deze hard is pak je hem uit en kan je er mooie ronde plakjes van snijden.
  5. Je hoeft de boter niet tot een rol te maken. Je kan deze natuurlijk ook in een kommetje los bewaren in de koelkast.

Eet smakelijk!

Volg Jay op Instagram voor meer recepten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box