Verse wasabi rhizome. Het gewicht varieert tussen de 50 en de 100 gram per rhizome. Voor 4 personen sushi raden we 50 gram aan wasabi aan. Een standaard keuken rasp is ongeschikt voor het raspen van wasabi. Gebruik een goede wasabi rasp om een mooie wasa Lees meer
Verse Wasabi Rhizome
De stam of rhizome is het meest waardevolle deel van de Wasabi-plant. Onze wasabi is na 18-24 maanden groot genoeg om geoogst te worden. Het gewicht varieert tussen de 30 en de 100 gram. Voor 4 personen sushi raden we 50 gram aan wasabi aan.
Verwerken
Door het raspen van de wasabi rhizome ontstaat de wasabi pasta. Deze pasta geeft een scherpe kick met een zoete nasmaak. Deze smaak ontstaat doordat de cellen kapot worden geraspt en reageren met de lucht.
Een standaard keuken rasp is ongeschikt voor het raspen van wasabi. Gebruik een goede wasabi rasp om een mooie wasabi paste te krijgen met de juiste smaak.
Na het raspen is de wasabi ongeveer 15 minuten vers te gebruiken. Natuurlijk kan je de wasabi ook verwerken in een recept. De scherpte blijft het langs herkenbaar in vettige recepten. Echter, geeft wasabi naast eens scherpte smaak ook een eigen "wasabi" smaak.
Bewaren
De wasabi rhizome wordt altijd gevacumeerd geleverd in. Hierdoor is de wasabi tot 2 weken houdbaar in de koelkast. Soms wordt de buitenkant iets bruinen of de kop iets slechter. Snijd de kop er af of schraap een laagje van de rhizome. De binnenkant zal onaangetast zijn.