Deze heerlijke mocktail heb in een handomdraai gemaakt en is nog gezond ook! Leuk als welkomstdrankje voor kerst of oud en nieuw.
Wat is shiso?
Shiso zijn de bladeren van de perilla plant. Deze plant is familie van de munt en wordt ook wel Japanse basilicum genoemd. Shiso heeft een een krachtige en kruidige smaak, die uitleenlopen van zoet en pittig, met tonen van kaneel, komijn en citrus. Door deze mooie volle smaakcombinatie is shiso heel veelzijdig en kun je het in veel gerechten gebruiken.
Shiso siroop
Onze shiso siroop bestaat uit maar drie ingrediënten (Paarse shiso, water, suiker) en kun je gebruiken voor een heerlijke limonade, dessert of een heerlijke mocktail zoals het recept hieronder.
Recept
2 persoon
10 minuten bereidingstijd
Ingrediënten
- Shiso siroop (of een andere siroop)
- 4 perssinaasappels
- Bruisend mineraalwater
- Blauwe bessen en/of frambozen
- Ijsblokjes
- Takjes rozemarijn voor garnering
Bereidingswijze
Pers de sinaasappels uit en verdeel de sinaasappelsap over twee glazen.
Schenk bij de sinaasappelsap een scheut bruisend minataalwater en voeg de ijsblokjes toe.
- Voeg als laatst een scheut shiso siroop toe en de blauwe bessen. Garneer met een takje rozemarijn.
Tip: toch liever een cocktail, dan kun je het bruisend mineraalwater vervangen voor een alcoholische drank zoals gin.
Proost!