Terug

Hollands puur gember sap

Hollands puur gember sap

Wat is Hollands gember sap? Is gember sap gezond? En wat tal van recepten met puur gember sap.

Wat is Hollandse gember sap.

Hollandse gember sap is sap van onze Hollandse gember. Deze gember is door ons geteeld in onze kas. Hierdoor weten we precies hoe deze gember is verbouwd. Op deze manier garanderen we een 100% schoon sap zonder vervuiling van zware metalen of chemische bestrijdingsmiddelen.

Deze gember levert veel meer sap dan gember uit het buitenland. Deze gember wordt namelijk eerst gedroogd om lang houdbaar te zijn. Door onze korte keten hoeft dit niet en halen we zo'n 20% meer sap uit onze gember. 

Deze gember sap is 100% puur sap zonder toevoegingen van bijv. appelsap. Hierdoor is het suikergehalte laag en bepaald u zelf in welke verhoudingen u het wilt gebruiken en is het geschikt om mee te koken.

Waarom is gember sap gezond?

Gembersap wordt vaak beschouwd als een gezonde drank vanwege de vele voordelen voor de gezondheid die aan gember worden toegeschreven. Hier zijn enkele redenen waarom gembersap als gezond wordt beschouwd:

 • Ontstekingsremmende eigenschappen
  Gember bevat bioactieve stoffen, zoals gingerol, die sterke ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.
 • Spijsverteringsondersteuning
  Gember staat bekend om zijn vermogen om de spijsvertering te bevorderen. Het kan misselijkheid verminderen en de spijsverteringssappen stimuleren, wat kan helpen bij problemen zoals indigestie.
 • Verlichting van misselijkheid
  Gember is effectief gebleken bij het verminderen van misselijkheid, waaronder reisziekte, ochtendmisselijkheid bij zwangere vrouwen en door chemotherapie veroorzaakte misselijkheid.
 • Antioxidantwerking
  Gember bevat antioxidanten die cellen kunnen beschermen tegen schade door vrije radicalen. Antioxidanten dragen bij aan het behoud van een gezond celmilieu.
 • Pijnverlichting
  Sommige studies suggereren dat gember pijnverlichtende eigenschappen heeft en kan helpen bij het verminderen van spierpijn en gewrichtspijn.
 • Bloedsuikerregulatie
  Er is enig bewijs dat gember kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat gunstig kan zijn voor mensen met diabetes of die risico lopen op diabetes.
 • Immuunsysteemondersteuning
  Gember bevat vitaminen, mineralen en andere verbindingen die het immuunsysteem kunnen ondersteunen, waardoor het lichaam beter in staat is om infecties te bestrijden.
 • Cholesterol
  Sommige onderzoeken suggereren dat gember gunstige effecten kan hebben op het cholesterolgehalte, met name door het verlagen van het slechte LDL-cholesterol.
 • Gewicht
  Gember kan een rol spelen bij gewichtsbeheer doordat het de stofwisseling kan stimuleren en het gevoel van verzadiging kan bevorderen.
 • Stressvermindering
  Gember sap kan ook worden gebruikt als een kalmerende drank, en de ontstekingsremmende eigenschappen kunnen helpen bij het verminderen van stressniveaus.

Hoe bewaar je puur gember sap?

Onze pure gember sap is direct na het persen gepasteuriseerd. Hierbij wordt het sap voor een korte tijd (<1min) verwarmt (70-80°C). Hierbij worden schadelijke organisme gedood maar blijven gezonde mineralen en vitaminen nagenoeg behouden.

Hierdoor is het voor lange tijd veilig houdbaar buiten de koelkast zolang de fles gesloten is. Na het openen van de fles moet deze in de koelkast bewaard worden en is prima te gebruiken tot 2 weken na openen. Je zult zien dat het sap wat donkerder wordt door oxidatie.

Hoe gebruik je puur gember sap?

Omdat het ons sap puur sap is en geen andere toevoegingen bevat zijn de toepassingen eindeloos. Hieronder wat suggesties ter inspiratie:

Koken

 • Gember Dressing
  Meng gembersap met olijfolie, sojasaus, knoflook en honing voor een smaakvolle gemberdressing. Perfect voor salades of als marinade voor gegrilde gerechten.
 • Gember marinade voor Vis of Kip
  Combineer gembersap met bruine suiker, sojasaus en verse knoflook voor een heerlijk glazuur voor gebakken vis of kip.
 • Gember-soep
  Voeg gembersap toe aan soepen zoals wortelsoep, pompoensoep of kippensoep voor een extra kick en een gezond element.

Drankjes

 • Gember Smoothie
  Mix gembersap met bevroren bessen, Griekse yoghurt en een handvol spinazie voor een verfrissende en voedzame smoothie.
 • Gember Groene Thee
  Voeg gembersap toe aan groene thee samen met een beetje honing voor een oppeppend en gezond drankje.
 • Gember-Limoen Mocktail
  Meng gembersap met vers geperst limoensap, bruisend water en muntblaadjes voor een verfrissende mocktail.
 • Gember Iced Tea
  Combineer gembersap met zwarte thee, ijsblokjes en een schijfje citroen voor een smaakvolle gemberthee op ijs.
 • Gember Mojito
  Maak een gembermojito door gembersap te mixen met munt, limoensap, suiker en bruisend water.
 • Gembershot
  Neem dagelijks een kleine shot gembersap als een krachtige gezondheidsboost. Voeg eventueel wat citroensap toe voor extra vitamine C.

Experimenteer met deze suggesties en pas de verhoudingen naar smaak aan. Gembersap voegt niet alleen een unieke smaak toe aan gerechten en drankjes, maar biedt ook tal van gezondheidsvoordelen.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box