Terug

Wij zijn op dit moment gesloten. Uw bestelling zal op 2 august verzonden worden.

Tonijn tartaar met verse wasabi

Tonijn tartaar met verse wasabi

Mooi voorgerecht met een heerlijke tonijntartaar met wasabi mayonaise, sesam kletskop, komkommer salsa en een heerlijke licht gerookte soja vinaigrette.

Ik wilde altijd al eens werken met verse echte wasabi. Dit is echt niet te vergelijken met wat veel mensen als wasabi kennen, een zachtere en een veel gebalanceerde smaak. 

Ik heb een voorgerecht gemaakt met een heerlijke tonijntartaar met wasabi mayonaise, sesam kletskop, komkommer salsa en een heerlijke licht gerookte soja vinaigrette.

Ik gebruik veel verschillende ingrediënten. De bereiding is echter niet ingewikkeld naar vraagt wel wat creativiteit voor een mooie opmaak. 

Recept

  4 personen
 
35 minuten

Ingrediënten

  • 300 gr tonijn sashimi kwaliteit
  • Verse wasabi
  • 2 limoenen
  • 100 gr kewpi mayonaise
  • 1 komkommer
  • 2 radijsjes
  • 50 gr sojabonen
  • 6 el olijfolie arbeguina gerookt
  • 2 el limoensap
  • 1 el lichte sojasaus
  • 1 el yuzu sap
  • Peper en zout
  • 1 el valderema olijfolie
  • Vene cress
  • 50 gr sinaasappelsap
  • 75 gr boter
  • Mespuntje sambal
  • 42,5 gr bloem
  • 120 gr poedersuiker
  • 35 gr sesamzaad ( wit en zwart )
  • 10 gr bieslook

Bereidingswijze

Tartaar tonijn

Snijd de tonijn in dunne blokjes en maak aan met olijfolie, gesneden bieslook, rasp van een halve limoen peper en zout. Zet koel weg tot gebruik.

Wasabi mayonaise

Meng de kewpi mayonaise met 1 el verse wasabi en paar druppels limoensap. Vul een spuitzakje of flesje.

Licht gerookte soja vinaigrette

Meng 6 el gerookte olijfolie met 2 el limoensap en een el sojasaus.

Sesam kletskop

Meng sinaasappelsap, suiker en bloem tot een gladde massa. Voeg sesamzaad, snufje grofzeezout en mespuntje sambal toe. Boter laten smelten zonder te kleuren en voeg al roerend door je massa. Beslag 3 uurtjes laten opstijven in de koeling. Beslag uitsmeren op bakpapier tot een rondje en afbakken in een oven van 175 graden tot ze goudbruin zijn.

Komkommer salsa

Snijd 1/3 komkommer in hele kleine brunoise (blokjes) en meng met 1 el olijf olie,1 el yuzusap, een beetje rasp limoen. 1 volle tl verse wasabi en snufje zeezout.

Opmaak

Plaat een grote steker in het midden van een bord en plaats daarin weer een kleinere steker zodat je een mooi rondje van je tartaar kan maken. Tonijn tartaar rondom beleggen met wasabi mayonaise. Verdeel de salsa, radijs, zoetzure komkommerbolletjes, sojabonen en sesamkletskop over je tartaar. Verdeel ook een beetje cress over de tartaar. In het midden flink wat van de gerookte soja vinaigrette

Eet smakelijk!


Volg Jay op Instagram voor meer recepten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box