Terug

In miso gelakte aubergines

In miso gelakte aubergines

Nasu dengaku, dat is de traditionele naam van dit bekende Japanse gerecht. Aubergines worden gelakt met miso en in de oven gezet, zodat de aubergines heerlijk zacht worden en de miso mooi karamelliseert.

Nasu dengaku, dat is de traditionele naam van dit bekende Japanse gerecht. Aubergines worden gelakt met miso en in de oven gezet, zodat de aubergines heerlijk zacht worden en de miso mooi karamelliseert. In Japan wordt dit vaak geserveerd als bijgerecht. U kunt hier bijvoorbeeld rijst of couscous bij serveren.

Voor dit gerecht is gekozen voor witte miso. Deze is zacht en zoet en wordt zelfs nog een beetje zoeter gemaakt door een beetje extra suiker. Hierdoor komt er een laagje misokaramel op de aubergines te liggen. In dit gerecht komen de zoete, zilte en aardse smaken van miso en aubergines goed tot hun recht. Bovendien is het makkelijk te maken en staat het met weinig moeite op tafel.

Recept

  4 personen
 
40 minuten

Ingrediënten

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  2. Maak met een scherp mes diagonale insneden in de aubergine. Snijd niet te diep. Leg ze op een vel bakpapier op een bakplaat en strooi er een beetje zout over. Laat de aubergines even liggen.
  3. Verdun de witte miso met de mirrin en een scheutje olie. Voeg ook de suiker toe. Roer dit goed door en verdeel dit over de aubergines. Dek de aubergines af met aluminiumfolie en zet de bakplaat in de oven. 
  4. Haal na 20 minuten het folie van de aubergines af en bak ze nog 15 minuten tot ze zacht zijn.
  5. Snijd de lente-ui in hele fijne ringetjes. Sprenkel daarna de sesamzaad en lente-ui over de aubergines.

Eet smakelijk!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box