Terug

Groene yuzu uit Spanje

 • Groene yuzu uit Spanje

 • Op voorraad
 • Direct beschikbaar

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

De groene yuzu is de onrijpe variant van de gele rijpe yuzu. Frisse limoen smaak met het aromatische van yuzu.

€ 5,50

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Groene yuzu uit Spanje

Frisse limoen smaak met het aromatische van yuzu

De groene yuzu is de onrijpe variant van de gele rijpe yuzu. Yuzu is een aromatische en complexe mix van citrus met tonen van mandarijn, grapefruit en citroen. Deze populaire Japanse citrus wordt vaak in kleine hoeveelheden gebruikt als smaakmaker. Bij de groene yuzu heeft vooral de schil dit fabelachtig aroma. Het sap lijkt erg op limoen met een yuzu ondertoon. Het is dan ook iets zuurder dan van gele yuzu.

Het sap is een mooie smaakmaker in een cocktail of dressing. Een klein beetje van de geraspte schil is een mooie aromatische toevoeging aan sauzen, dressings, of crèmes. 

Yuzu?

Yuzu is een Citrus vrucht. Oorspronkelijk uit China maar de afgelopen decennia grootgemaakt in Japan. Het groeit net als sinaasappels en mandarijnen aan een boom. De vrucht begint groen en rijpt in het najaar geel/orange af. 

Yuzu lijkt in veel opzichten sterk op sudachi een andere Japanse citrusvrucht, een kruising tussen yuzu en mandarijn, hoewel yuzu, in tegenstelling tot de sudachi, uiteindelijk rijpt tot een oranje kleur en er zijn subtiele smaakverschillen.

Yuzu wordt dus voornamelijk geteeld in Japan maar sinds enkele tientallen jaren ook in de US en ook steeds meer in Spanje. Toch blijft Yuzu schaars en is het kort houdbaar. Het oogstseizoen van de rijpe Yuzu loopt, afhankelijk van de weersomstandigheden, van november t/m januari en is dus erg kort. 

De prijs van Yuzu is hierdoor erg hoog in vergelijking met andere Citrus vruchten. Gelukkig geeft één vrucht veel smaak af en is ook de schil goed bruikbaar.  

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Groene yuzu uit Spanje

  Groene yuzu uit Spanje

  € 5,50