Verse wasabi-bloemen – per bakje (circa 20-30 stuks)
Herkomst & productie
Wasabi-bloemen zijn de bloemen van de wasabi-plant (Wasabia japonica). Van nature groeit deze plant in moerassige gebieden in Japan. In Japan worden bijna alle delen van de wasabi-plant gegeten, inclusief deze bijzondere bloemen. Deze verse wasabi-bloemen worden met zorg geteeld in onze eigen kassen in Nederland. De kleine, kruisvormige witte bloemetjes bloeien van de herfst tot in de vroege zomer en groeien aan fijne stelen met zowel open bloemen als gesloten knoppen. De bloemen zijn een prachtig voorbeeld van de veelzijdigheid en kwaliteit die de wasabi-plant te bieden heeft.
Smaakprofiel
De smaak is licht zoet met een verfijnde, frisse scherpte die snel wegebt en plaatsmaakt voor een zachte nasmaak. Dit maakt ze perfect voor wie de wasabi-smaak wil ervaren in een mildere, subtielere vorm dan de bekende rhizoom (de ‘wortelstok’ waar wasabi-pasta van wordt gemaakt).
Toepassing
Wasabi-bloemen zijn zeer veelzijdig. Je kunt ze rauw eten en zijn prachtig als decoratieve en smaakvolle garnering op sushi, salades of zelfs desserts. Daarnaast kun je ze bijvoorbeeld kort blancheren (circa 20 seconden), kort roerbakken of frituren als tempura voor een verrassend effect. Door hun bijzondere uiterlijk en smaak zijn deze bloemen een echte blikvanger en smaakmaker, zowel in de Japanse keuken als daarbuiten.
Neem voor meer inspiratie een kijkje op Robin’s blog: aziatische-ingredienten.nl.
Bewaren
Na opening gekoeld bewaren. In de koelkast blijven de bloemen tot 7 dagen vers.








