Terug

Poké Bowl met Ponzu dressing

Poké Bowl met Ponzu dressing

Een heerlijke Poké bowl met zalm en een dressing gemaakt met frisse ponzu sojasaus.

Poké bowl is een authentiek gerecht uit Hawaï. Hier werd het vooral gegeten door Hawaïaanse vissers om restjes vis op te maken. Poké betekend snijden in het Hawaïaans en dat heeft dus alles te maken met de vis, groenten en soms fruit wat op de rijst ligt.

Ondanks dat poké uit de regionale Amerikaanse keuken van Hawaï komt, zijn traditionele smaakmakers voor poké sterk beïnvloed door vooral de Japanse keuken. Dressings worden vaak gemaakt met sojasaus, shoyu en in dit geval dus ponzu.

De dressing wordt gemaakt met frisse ponzu sojasaus. Deze citrus sojasaus geeft een hele gelaagde smaak aan de dressing. Haal voor deze poké bowl een prachtig stukje vis bij de visboer, heel vers zodat het rauw gegeten mag worden.

Recept

  4 personen
 
20 minuten

Ingrediënten

Voor de rijst

Voor de topping

  • 150 g radijzen
  • 3 stengels bosui
  • 1 mango
  • 2 eetl. sesamzaadjes
  • 2 avocado’s
  • 300 g verse zalm

Voor de dressing

Bereidingswijze

  1. Was de sushirijst totdat het water waarmee je het door spoelt of in wast helder is. Zet een pan met 400 milliliter water op en voeg de rijst toe. Breng aan de kook en laat dan 10 minuten koken. Laat daarna 15 minuten met de deksel op de pan van het vuur af staan. Voeg daarna de rijst aan een kom toe zodat het wat kan afkoelen.

  2. Meng de azijn, suiker en het zout totdat de suiker en het zout zijn opgelost. Giet dit nu over sushirijst, roer met een houten lepel of spatel door de rijst.

  3. Snijd de radijzen in plakjes en de lente ui in ringetjes. Pel de mango en verwijder de pit. Snijd de mango in blokjes. Rooster ondertussen de sesamzaadjes droog in een koekenpan voor ongeveer 3 tot 5 minuten. Snijd de avocado open en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd tot slot de zalm in blokjes.

  4. Pel en rasp een duim gember. Meng voor de dressing de ponzu met de mayonaise en de gember.

  5. Schep wat sushirijst in een kom en leg de groenten en het fruit op de rijst. Leg de zalm erbij en strooi er wat sesamzaadjes over. Giet op het laatst de dressing over de poké bowl.

Eet smakelijk!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box