Terug

Mini Umeboshi 200gr

  • Mini Umeboshi 200gr
  • Mini Umeboshi 200gr
  • Mini Umeboshi 200gr

  • Niet op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Umeboshi is een traditioneel Japans gerecht gemaakt van gedroogde en geconserveerde pruimen, in dit geval mini pruimen. Ze hebben een kenmerkende smaak van zuur, zout en zoet. Umeboshi wordt meestal gebruikt als vulling voor onigiri-rijstballen of bentobo

€ 10,50

Aan verlanglijst toevoegen

    Productomschrijving

    Mini Umeboshi 200gr

    Mini Umeboshi

    Japanse ingemaakte mini pruimen - zuur, zout en zoet

    Mini Umeboshi zijn de kleine versie van traditionele Umeboshi alleen iets minder zout en met meer smaak van de paarse shiso. 

    Umeboshi is een traditionele Japanse geconserveerde pruim. "Ume" is het Japanse woord voor pruimenfruit en "boshi" betekent droog. Het is een traditioneel en populair recept dat wordt gemaakt door groene en stevige pruimen (Ao-ume) in te leggen met zout om vervolgens in de zon te laten drogen. De rode kleur komt van de paarse Shiso-perilla-bladeren. Umeboshi is van oudsher gebruikt voor medicinale doeleinden en werd vaak meegenomen voor noodgevallen. 

    Umeboshi kan zo worden gegeten maar kan ook gebruikt worden als smaakmaker. Door de umeboshi te persen en te pletten tot een pasta en deze te combineren met suiker, mirin en sojasaus, kan "umeniku ae" worden gemaakt. Dit is een heerlijke toevoeging aan een salade. Daarnaast wordt umeboshi aan gerechten met vis of om rijst op smaak te brengen.

    Reviews

    Beschikbaar in de winkel

    Sluiten
    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      Mini Umeboshi 200gr

      Mini Umeboshi 200gr

      € 10,50