Terug

Wij zijn op dit moment gesloten. Uw bestelling zal op 2 august verzonden worden.

Mini Umeboshi 200gr

  • Mini Umeboshi 200gr
  • Mini Umeboshi 200gr
  • Mini Umeboshi 200gr

  • Op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Umeboshi is een traditioneel Japans gerecht gemaakt van gedroogde en geconserveerde pruimen, in dit geval mini pruimen. Ze hebben een kenmerkende smaak van zuur, zout en zoet. Umeboshi wordt meestal gebruikt als vulling voor onigiri-rijstballen of bentobo

€ 10,50

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Mini Umeboshi 200gr

Mini Umeboshi

Japanse ingemaakte mini pruimen - zuur, zout en zoet

Mini Umeboshi zijn de kleine versie van traditionele Umeboshi alleen iets minder zout en met meer smaak van de paarse shiso. 

Umeboshi is een traditionele Japanse geconserveerde pruim. "Ume" is het Japanse woord voor pruimenfruit en "boshi" betekent droog. Het is een traditioneel en populair recept dat wordt gemaakt door groene en stevige pruimen (Ao-ume) in te leggen met zout om vervolgens in de zon te laten drogen. De rode kleur komt van de paarse Shiso-perilla-bladeren. Umeboshi is van oudsher gebruikt voor medicinale doeleinden en werd vaak meegenomen voor noodgevallen. 

Umeboshi kan zo worden gegeten maar kan ook gebruikt worden als smaakmaker. Door de umeboshi te persen en te pletten tot een pasta en deze te combineren met suiker, mirin en sojasaus, kan "umeniku ae" worden gemaakt. Dit is een heerlijke toevoeging aan een salade. Daarnaast wordt umeboshi aan gerechten met vis of om rijst op smaak te brengen.

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Mini Umeboshi 200gr

    Mini Umeboshi 200gr

    € 10,50