Terug

Konro Ogatan briketten 10kg

 • Konro Ogatan briketten 10kg
 • Konro Ogatan briketten 10kg
 • Konro Ogatan briketten 10kg

 • Op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Geperst houtskool met een hoger brandtemperatuur en perfecte vorm voor konro grills.
3-4 uur brandtijd, weinig tot geen rook vorming.

€ 54,45

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Konro Ogatan briketten 10kg

Deze houtskool is de perfecte betaalbare keuze voor yakiniku en traditionele konro grilletjes. Deze geperste ogatan houtskool is geproduceerd uit geperste houtresten. Het proces van verkolen maakt een mooie houtskool. Het verschil met normale binchotan is dat ogatan iets heter brand en meer as achterlaat. In vergelijking met normale houtskool brand het langer, heter en met minder as vorming. Daarbij geeft het net als normale binchotan een mooie rooksmaak af en is het erg handzaam door de mooie vormen en afmetingen. 

Hoe steek je deze houtkool aan?

We raden aan om onze houtskoolstarterpan of -schoorsteen te gebruiken. Het is gemakkelijk aan te steken en haalt de rompslomp uit het krijgen van hete kolen. Plaats de pan of schoorsteen op een gasfornuis of ander open vuur. Het duurt ongeveer 8-10 minuten voordat de kolen roodgloeiend zijn. Je moet ze misschien één keer omdraaien.

Doe de hete kolen in je grill en bedek met extra houtskool indien nodig.

Wacht tot alle houtskool gloeit voordat je gaat grillen. Dit zorgt ervoor dat de grill op een consistente temperatuur brandt.

Een andere methode is om aan te steken met een propaan-/butaangasbrander. Vul de grill ongeveer halfvol met houtskool. Steek de brander aan en beweeg gelijkmatig over de houtskool. Voeg, zodra de houtskool brandt, nog een paar stukken toe.

Als je houtskool aansteekt dat al een keer gebrand heeft kan je ook aansteekwokkels gebruiken op een stukje keukenpapier gedrenkt in olijf- of zonnebloemolie. 

Als je klaar bent met grillen

Deze houtskool brandt 3-4 uur en kan 1-2 keer worden gedoofd en opnieuw worden aangestoken. De beste manier om je houtskool te doven is door een pan met deksel of gietijzeren pot te gebruiken.

DOE GEEN water in een stenen grill, omdat dit de grill kan doen barsten.

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Konro Ogatan briketten 10kg

  Konro Ogatan briketten 10kg

  € 54,45