Natsu Mikan - Heiwa Mandarijnsake
Japanse fris zoek zure pruim sake
Deze fruitige mikansake wordt gemaakt van Amanatsu- en Natsu Mikan-sinaasappelen die in de zomer worden geoogst in de prefectuur Wakayama.
De mandarijnen worden met de schil en al geperst, zodat de oliën en schillen in het brouwsel terechtkomen. Het resultaat is een verfrissende sake. Net als yuzu sake is deze sake erg fruitig maar met een mooi bitter in de smaak.
Drink gekoeld, met ijs of als spritz!
Perfect voor een warme zomerdag!
Brouwerij
Heiwa Shuzo (Vredes Brewery) werd opgericht in 1928 en ligt net buiten Kainan City in Wakayama. De plaats waar de brouwerij is gevestigd, was meer dan 500 jaar een tempel voordat de brouwerij werd opgericht. Pas in 1957 begon de productie van Sake. De brouwerij is gelegen in een vallei omringd door bergen, gezegend met veel neerslag, wat resulteert in een grenzeloze toevoer van zacht bronwater van goede kwaliteit, perfect voor het brouwen van Sake.
Het 'Tsuru-ume'-assortiment is gemaakt om de kwaliteit van de vele lokale producten die beschikbaar zijn in Wakayama te weerspiegelen. Door rechtstreeks met Ume & Yuzu-boeren te werken, kan Heiwa Shuzo een aantal van de beste vruchten van het land veiligstellen. Wakayama Ume vertegenwoordigt 40% van alle in Japan geteelde Ume en wordt beschouwd als de beste Ume-fruitbron. Citrusvruchten zoals citroen, yuzu en Mikan worden ook lokaal geteeld en gebruikt om producten in het 'Tsuru-ume'-assortiment te maken.