Terug

Kaffir boom groot

 • Kaffir boom groot
 • Kaffir boom groot
 • Kaffir boom groot

 • Niet op voorraad
 • Buiten seizoen, beschikbaar vanaf september

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Winterhard, 100-120 cm groot. Deze bijzondere Japanse Citrus is erg gewild om zijn aromatische schil and jonge blad. Deze bomen geven doorgaans binnen 2 jaar de eerste vruchten.

€ 74,-

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Kaffir boom groot

  Let op: lees ook de aandachtpunten onder het kopje "verzenden"

  Deze kaffir lime boom staat ook wel bekend onder de naam Citrus hystrix, is geënt op Citrus trifoliata 'Flying Dragon' onderstam. Flying dragon is één van de meest winterharde citrus bomen die er zijn. 

  De bomen zijn geschikt om binnen of buiten in potten te kweken. Na twee jaar na aankoop kunnen ze ook in de volle grond worden geplant. Ze bloeien in het voorjaar en afhankelijk van het weer geven ze binnen twee jaar vruchten. 

  Alle bomen hebben een lengte tussen de 100-120cm (inclusief pot) en zijn minimaal 18 maanden geleden geënt.

  Voor bomen die buiten worden gehouden raden we de eerste twee jaar aan deze in een pot te poten en in de winter op een beschutte plek te zetten en te beschermen tegen vorst. Poot de boom vervolgens in het voorjaar in de volle grond. Daarnaast raden we aan om de daaropvolgende 3 jaar de boom nog te beschermen tegen strenge vorst door de boom bijv. in te pakken.

  Kaffir is een bijzondere Japanse hobbelige citrusvrucht. De vrucht heeft weinig sap. Vooral de schil en het het jonge blad wordt gebruikt als smaakmaker, vooral ook in de Indonesische keuken. 

  Kweekgids

  Poten

  Poot de boom buiten op een zonnige, op het zuiden gerichte, beschutte plek. Zorg voor losse grond. Kleigronden moeten worden gemengd met zand om een goede drainage mogelijk te maken. Geef in droge omstandigheden één of twee keer per week water. De boom houdt niet van constante natte voeten.

  Gebruik in een pot vrij drainerende compost, extra perliet of schors om de drainage te verbeteren. Poot de plant elke 1-2 jaar over.

  Bloei

  Als het buiten wat warmer wordt komt de bloei op gang. De meeste van de bloemen zullen echter na enige tijd uitvallen. De plant reguleert op deze manier het aantal vruchten dat het maximaal kan dragen. Voor de eerste jaren is het advies zo veel mogelijk bloemen/vruchten te verwijderen. Op deze manier heeft de plant meer energie om te groeien. Daarnaast zijn veel van de takken nog te slap om vruchten te dragen.

  Onderhoud

  Om de groei en gezondheid te bevorderen raden we aan citrus of olijfboom voeding te geven. Als u een vloeibare variant kiest zult u vaker voeding toedienen. Korrels hoeven minder frequent toegediend worden. Dien korrels toe in het voorjaar en nog een keer in de zomer. Dit zijn de periode dat de plant het meest actief is.

  De meest voorkomende plagen zijn bladluis en mijten. In een tuin met veel andere planten zullen natuurlijke vijanden voldoende aanwezig zijn. Daarnaast kunt u de plant bespuiten met water en een paar druppels afwasmiddel als deze plagen te veel uit de hand lopen.

  In het voorjaar groeien er allemaal nieuwe uitlopers uit. Dit is het moment de plant te vormen. Hieronder twee filmpjes die goed uitleggen hoe je dit aanpakt. 

  https://www.youtube.com/watch?v=qnAcB2n9k3o

  https://www.youtube.com/watch?v=8HLpmwL5RJE&t

  Pas op voor de scherpe stekels. Deze kunnen worden verwijderd als ze een gevaar vormen.

  Oogsten

  De boom kan heel het jaar door bloemen en vruchten aanmaken. Echter zullen de meeste bloemen verschijnen in het voorjaar. In de zomer en najaar zijn de meeste vruchten rijp. Deze blijven groen.

  Verzenden

  De bomen worden gesnoeid voor transport. De bomen worden vervolgens met de grootste zorg verstuurd in een grote plantendoos. Het kan echter voorkomen dat een tak breekt. Geen zorgen, de boom zal binnen de enkele maanden nieuwe scheuten maken. 

  Het zijn grote bomen ze worden daarom met een aparte DHL verzendservice verstuurd. Deze bied het pakket doorgaans tweemaal. Mocht het niet lukken het pakket te bezorgen in deze twee keer, komt het retour. De meeste afhaallocaties accepteren het pakket niet. 

  Reviews

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Kaffir boom groot

   Kaffir boom groot

   € 74,-