Terug

Yanagiba 270 mm AUS-8 INOX

  • Yanagiba 270 mm AUS-8 INOX
  • Yanagiba 270 mm AUS-8 INOX

  • Niet op voorraad
  • 2-3 dagen

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Perfect voor het snijden van sashimi gemaakt van het zeer gebruiksvriendelijke AUS-8 RVS staal.

€ 165,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

    Productomschrijving

    Yanagiba 270 mm AUS-8 INOX

    Yanagiba's zijn lange, dunne messen met één schuine kant, aan één kant geslepen. De messen zijn bedoeld om te vertalen naar "wilgenblad", ze zijn gracieus en elegant zoals hun naam doet vermoeden. Het lange en dunne mes is ontworpen om plakjes in één trekbeweging te snijden, waarbij minimale druk op het vlees van de vis wordt uitgeoefend om stress en celvernietiging te voorkomen. Yanagibas worden vaak gebruikt voor het snijden van sashimi, maar kunnen ook worden gebruikt voor het snijden van ander vlees zoals rosbief en prime rib.

    Dit mes is een rechtshandig mes.

    Sakai Takayuki

    Sakai Takayuki is Sakai's beste messenmaker en ambachtelijke werkplaats. De Japanse regio Sakai heeft een geschiedenis van 600 jaar mesmaken. Van deze messenmakers is Sakai Takayuki een vertegenwoordiger van Sakai's lange geschiedenis van het maken van messen. De kwaliteit van de afwerking en details van de smeedtechniek worden doorgegeven over generaties fijne ambachtslieden. Tegenwoordig wordt Sakai Takayuki verkocht aan meer dan 100 landen over de hele wereld. Hun compromisloze passie voor het maken van messen heeft gepassioneerde klanten aangetrokken tot over de grens van Japan.

    AUS-8 INOX staal

    De AUS-8 INOX is perfect voor een jonge sushichef of amateur-thuiskok die wil doorbreken in de wereld van sushi. Messen gesmeed uit AUS-8, roestvrij staal zijn harder dan je gemiddelde keukenmessen, maar niet zo hard als sommige koolstof- en hightech staalsoorten van Japan. Normaal gesproken zal het een lange tijd een ongelooflijke voorsprong behouden, maar het is duurzamer dan sommige duurdere messen. Het is ook beter bestand tegen corrosie.

    Onderhoud

    Berg het mes netje op bijv. in een messenblok of magneetplank. Houdt het mes scherp met een aanzetstaal (regelmatig) of wetsteen (wanneer nodig).

    Maak het mes schoon met warmwater en een beetje zeep. Vooral na het snijden van zure producten is het belangrijk het mes meteen schoon te maken. Een Japans mes kan absoluut niet in de vaatwasser, zowel lemmet als heft beschadigen onherroepelijk.

    Specificaties

    Specificaties voor: Yanagiba 270 mm AUS-8 INOX

    • Herkomst Japan
    • Lengte Lemmet 270 mm
    • Staalsoort AUS-8 INOX (RVS)
    • Heft Japans magnolia octaaf heft

    Reviews

    Beschikbaar in de winkel

    Sluiten
    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      Yanagiba 270 mm AUS-8 INOX

      Yanagiba 270 mm AUS-8 INOX

      € 165,-