Terug

Wagyu A5 Striploin 250 gram

 • Wagyu A5 Striploin 250 gram
 • Wagyu A5 Striploin 250 gram

 • Op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Top kwaliteit 100% volbloed Japans wagyu. Alleen af te halen op afspraak.

€ 67,-

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Wagyu A5 Striploin 250 gram

Het striploin, ook wel bekend als de lende of de entrecote, is een stuk rundvlees dat afkomstig is van het deel van de koe dat de "short loin" wordt genoemd. Het één van de mooiste stukken van het rund.

Normaal gesproken hebben deze stukken een dikke vet rand. Onze stukken zijn netjes geportioneerd in Japan en meteen ingevroren. Hierdoor is het vlees extreem vers en houd je netto meer vlees over. 

Hoeveel wagyu heb je nodig?

Wagyu is een waanzinnig sensatie waarvan je moet genieten. Door het hoge vetgehalte is het een een machtig stuk vlees. 250 gram is genoeg voor 4 tot 5 personen. 

Oorsprong van wagyu

De runderen zijn 100% volbloed wagyu en zijn gehouden in het warme klimaat en de prachtige omgeving in de regio Kagoshima, gelegen op het zuidwestelijke puntje van het eiland Kyushu, het meest zuidelijke van de vier belangrijkste eilanden in Japan. Het vee wordt gefokt volgens eeuwenoude Japanse tradities en gedurende 840 dagen gevoerd, Dit resulteert in een hoge A5-kwaliteit met een BMS tot 12.

Hoe bereid je wagyu?

Ontdooi het vlees een dag van tevoren (of een uur in koud water) en haal het 2uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen

Maak de pan goed warm zonder olie of boter, wagyu heeft van zichzelf voldoende vet.

Wagyu is het lekkers zo naturel mogelijk met een klein beetje zout halverwege het bakken.

Bak de steak aan beide kanten tot de juiste kerntemperatuur is bereikt:

 • Rare 50-52C: 2 min. per kant
 • Medium rare 53-55C: 2,5 min. per kant
 • Medium 56-58C: 3 min. per kant 

Laat de steak 5 minuten rusten in aluminiumfolie.

Reviews

Gebruikers beoordelingen 5 / 5Reviews:(1)

 • MD Door Michel de Kok - 31-12-2023 13:19

  5 / 5

  De Japanse Wagyu heb ik vaak mogen eten in Japan en de delicate smaak kan ik erg waarderen. Na een keer verse wasabi gekocht te hebben ontving ik het bericht dat Japanse Wagyu te koop is.
  De foto en het gekochte product komen niet helemaal overeen. Het vlees op de foto is dikker, maar minder dooradert. De gekochte plak was 10-12 mm dik met een dooradering met vet zoals ik alleen in Japan eerder heb gezien.
  Voor de bereiding op internet gezocht: hoge temperatuur en vaak draaien. Met een dergelijk dunne plak is het moeilijk om de buitenkant ‘knapperig’ te krijgen en de binnenkant niet gaar te laten worden. De BBQ opgestookt tot 240 C en de twee plakken (500 gram voor 9 personen) snel op de gietijzeren plaat gebakken.
  Voor iedereen 1,5 plakje, maar dat was zeer de moeite waard. De delicate, zachte, smaak van het prachtige vlees dat smelt op de tong. Een unieke smaak ervaring die je waarschijnlijk in Nederland alleen bij Restaurant Sazanka in Hotel Okura kunt krijgen.
  Een fantastische afsluiting van het kerst seizoen en we gaan sparen voor een volgende keer

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Wagyu A5 Striploin 250 gram

  Wagyu A5 Striploin 250 gram

  € 67,-