Terug

Vanilla Planifolia Rood 6st

  • Vanilla Planifolia Rood  6st
  • Vanilla Planifolia Rood  6st
  • Vanilla Planifolia Rood  6st

  • Niet op voorraad
  • Niet beschikbaar

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Nederlandse ‘Vine riped’ vanille (rijping aan de plant); zoals de natuur het bedoeld heeft. Doordat de peul langer met de plant verbonden is, krijgt deze een nog mooier smaakprofiel, wat vanuit culinair oogpunt talloze nieuwe mogelijkheden biedt.

€ 68,-

Aan verlanglijst toevoegen

    Productomschrijving

    Vanilla Planifolia Rood 6st

    De Planifolia Red, een Nederlandse ‘Vine riped’ vanille (rijping aan de plant); zoals de natuur het bedoeld heeft. Doordat de peul langer met de plant verbonden is, krijgt deze een nog mooier smaakprofiel, wat vanuit culinair oogpunt talloze nieuwe mogelijkheden biedt met specifieke tonen van bloemen, frisheid, rood fruit en butterscotch.

    Veel chefs en patissiers gebruiken het liefst vanille vanwege dé perfecte smaak. Een smaak die goed combineert met vele andere ingrediënten. 

    Vanille (Tlilxochitl) komt oorspronkelijk uit Mexico. In het oude Mexico werden de Totonaken, in de regio nu bekend als Veracruz, beschouwd als producenten van de beste vanille. De Maya’s en Azteken hadden een godendrank van chocolade en vanille ontwikkeld. De Spanjaarden waren hier zo gek van dat via Hernán Cortés (conquistadores) de vanille en chocolade mee terug nam naar Spanje en het hiermee in Europa introduceerde. Met de introductie in Europa plantten de Nederlanders vanille in hun kolonies op Java, de Fransen op La Réunion, dat toen Île Bourbon heette en zijn naam gaf aan Bourbon vanille. Zij ontdekten hoe de bloemen kunstmatig, met de hand, bestoven konden worden, en dus ook buiten Mexico kon worden gewonnen.

    Planifolia Red wordt eenmalig per jaar geoogst en is door de bewaartermijn jaarrond beschikbaar, zolang de voorraad strekt. Bewaren op kamertemperatuur in een donkere ruimte.

     

    Belangrijk i.v.m. bestelmoment

    Het verse assortiment van Koppert Cress wordt één keer per week op dinsdag uitgeleverd. Bestellingen voor maandag 17 uur worden de volgende dag verzonden. Bestellingen na deze tijd worden een week later op dinsdag verzonden. Een bestelling met verschillende producten waaronder één Koppert Cress product wordt in zijn geheel op dinsdag verzonden. 

    Specificaties

    Specificaties voor: Vanilla Planifolia Rood 6st

    • Inhoud 6 stuks
    • Ingrediënten
    • Herkomst Nederland

    Reviews

    Beschikbaar in de winkel

    Sluiten
    Vergelijk producten Verwijder alle producten

    You can compare a maximum of 3 products

      Hide compare box
      Vanilla Planifolia Rood  6st

      Vanilla Planifolia Rood 6st

      € 68,-