Terug

Umeboshi pasta

  • Umeboshi pasta

  • Op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Umeboshi pasta gemaakt van is Japanse geconserveerde pruimen. Een combinatie van zuur, zout en zoet. De smaak is iets zachter dan hele Umeboshi.

€ 6,95

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Umeboshi pasta

Een pasta van Japanse ingemaakte pruimen - zuur, zout en zoet

Umeboshi is een traditionele Japanse geconserveerde pruim. "Ume" is het Japanse woord voor pruimenfruit en "boshi" betekent droog. Het is een traditioneel en populair recept dat wordt gemaakt door groene en stevige pruimen (Ao-ume) in te leggen met zout om vervolgens in de zon te laten drogen. De rode kleur komt van de paarse Shiso-perilla-bladeren. Umeboshi is van oudsher gebruikt voor medicinale doeleinden en werd vaak meegenomen voor noodgevallen. 

Umeboshi kan zo worden gegeten maar kan ook gebruikt worden als smaakmaker. De umeboshi pasta kan meteen gebruikt worden in combinatie met suiker, mirin en sojasaus, om "umeniku ae" te maken. Om bijv. te gebruiken in een salade. Daarnaast wordt umeboshi gebruikt aan om rijst op smaak te brengen.

Specificaties

Specificaties voor: Umeboshi pasta

  • Inhoud 100 gram
  • Ingrediënten Pruimen, shiso bladeren, zout
  • Herkomst Japan

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Umeboshi pasta

    Umeboshi pasta

    € 6,95