Terug

Sudachi boom groot

 • Sudachi boom groot
 • Sudachi boom groot
 • Sudachi boom groot

 • Op voorraad
 • Direct beschikbaar

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Winterhard. 100-120 cm groot. Een bijzondere Japanse Citrus met een zuur, fris en kruidig aroma. Deze bomen geven doorgaans binnen 2 jaar de eerste vruchten.

€ 74,-

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Sudachi boom groot

Let op: lees ook de aandachtpunten onder het kopje "verzenden"

Deze Sudachi boom is geënt op Citrus trifoliata 'Flying Dragon' onderstam. Flying dragon is één van de meest winterharde citrus bomen die er zijn. 

De bomen zijn geschikt om binnen of buiten in potten te kweken. Na twee jaar na aankoop kunnen ze ook in de volle grond worden geplant. Ze bloeien in het voorjaar en afhankelijk van het weer geven ze binnen twee jaar vruchten. 

Alle bomen hebben een lengte tussen de 100-120cm (inclusief pot) en zijn minimaal 18 maanden geleden geënt.

Voor bomen die buiten worden gehouden raden we de eerste twee jaar aan deze in een pot te poten en in de winter op een beschutte plek te zetten en te beschermen tegen vorst. Poot de boom vervolgens in het voorjaar in de volle grond. Daarnaast raden we aan om de daaropvolgende 3 jaar de boom nog te beschermen tegen strenge vorst door de boom bijv. in te pakken.

Sudachi is een kleine Japanse vrucht van 2-4 cm, welke groen wordt geoogst. Zowel de schil als het sap worden als smaakmaker gebruikt. Het staat bekend om zijn intense zuur aroma, die zorgt voor een verfrissende en pittige soms peperige smaak.

Kweekgids

Poten

Poot de boom buiten op een zonnige, op het zuiden gerichte, beschutte plek. Zorg voor losse grond. Kleigronden moeten worden gemengd met zand om een goede drainage mogelijk te maken. Geef in droge omstandigheden één of twee keer per week water. De boom houdt niet van constante natte voeten.

Gebruik in een pot vrij drainerende compost, extra perliet of schors om de drainage te verbeteren. Poot de plant elke 1-2 jaar over.

Bloei

Als het buiten wat warmer wordt komt de bloei op gang. De meeste van de bloemen zullen echter na enige tijd uitvallen. De plant reguleert op deze manier het aantal vruchten dat het maximaal kan dragen. Voor de eerste jaren is het advies zo veel mogelijk bloemen/vruchten te verwijderen. Op deze manier heeft de plant meer energie om te groeien. Daarnaast zijn veel van de takken nog te slap om vruchten te dragen.

Onderhoud

Om de groei en gezondheid te bevorderen raden we aan citrus of olijfboom voeding te geven. Als u een vloeibare variant kiest zult u vaker voeding toedienen. Korrels hoeven minder frequent toegediend worden. Dien korrels toe in het voorjaar en nog een keer in de zomer. Dit zijn de periode dat de plant het meest actief is.

De meest voorkomende plagen zijn bladluis en mijten. In een tuin met veel andere planten zullen natuurlijke vijanden voldoende aanwezig zijn. Daarnaast kunt u de plant bespuiten met water en een paar druppels afwasmiddel als deze plagen te veel uit de hand lopen.

In het voorjaar groeien er allemaal nieuwe uitlopers uit. Dit is het moment de plant te vormen. Hieronder twee filmpjes die goed uitleggen hoe je dit aanpakt. 

https://www.youtube.com/watch?v=qnAcB2n9k3o

https://www.youtube.com/watch?v=8HLpmwL5RJE&t

Pas op voor de scherpe stekels. Deze kunnen worden verwijderd als ze een gevaar vormen.

Oogsten

In het na jaar zijn de vruchten rijp. De vruchten zijn rijp als ze mooi groen zijn en goed geuren. Later worden ze geel. 

Verzenden

De bomen worden gesnoeid voor transport. De bomen worden vervolgens met de grootste zorg verstuurd in een grote plantendoos. Het kan echter voorkomen dat een tak breekt. Geen zorgen, de boom zal binnen de enkele maanden nieuwe scheuten maken. 

Het zijn grote bomen ze worden daarom met een aparte DHL verzendservice verstuurd. Deze bied het pakket doorgaans tweemaal. Mocht het niet lukken het pakket te bezorgen in deze twee keer, komt het retour. De meeste afhaallocaties accepteren het pakket niet. 

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Sudachi boom groot

  Sudachi boom groot

  € 74,-