Terug

Mac Pro Honesuki 160 mm

 • Mac Pro Honesuki 160 mm
 • Mac Pro Honesuki 160 mm

 • Op voorraad
 • 1-2 dagen

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Het perfecte uitbeenmes. Bijv. bij het bereiden van Yakitori. Tweezijdig geslepen

€ 125,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Mac Pro Honesuki 160 mm

Het Bunka mes is gelijk aan het Santoku mes maar dan met een K-tip en hoger lemmet. Santoku is Japans voor "drie doeleinden" (San= drie, Toku= doeleinden). In dit geval hakken, in blokjes snijden en fijnsnijden. Het is minder geschikt voor het hakken van grote vleesbotten, het snijden van brood en precisietaken zoals schillen. Bumka-messen zijn meer geschikt voor het fijn versnijden van alle type zacht vlees, vis en groenten.

Daarnaast is dit mes kleiner dan de Gyoto uit deze serie en is daarom iets lichter.

Miraiden serie

Deze serie is gemaakt door jonge ambachtslieden in Sakai, Osaka. ''Mirai'' betekent toekomst en ''Den'' vertegenwoordigt de ambachtsman. De serie is gemaakt door nieuwe jonge leerlingen, die de vaardigheden leren, die nodig zijn om meester-ambachtslieden te worden. Dit betekent, dat het perfecte messen zijn onder het toeziend oog van de meester en ook helpen om de volgende generatie ambachtslieden te ondersteunen.

Het lemmet is opgebouwd uit 2 lagen zachter roestvrijstaal aan de buitenkant en heeft een kern van AUS10 staal. In de praktijk makkelijk te onderhouden met een wetsteen of fijn keramisch staal. Het handvat is gemaakt van gebrand kastanje met een krop van walnoot. 

AUS10 Staal

AUS10 is net als VG10 staal een Japanse staalsoort. VG-10 is verreweg het meest gebruikte staal bij Japanse messen en wordt gezien als een premium staal stoort. Toch zijn beide nagenoeg even hard en kunnen beide erg scherp geslepen worden. 

Het grootste voordeel van AUS10 is voornamelijk de prijs. Het is een stuk goedkoper dan VG10. Daarnaast geeft de opbouw deze serie AUS10 messen een mooie simplistisch uiterlijk. 

Onderhoud

Berg het mes netje op bijv. in een messenblok of magneetplank. Houdt het mes scherp met een aanzetstaal (regelmatig) of wetsteen (wanneer nodig).

Maak het mes schoon met warmwater en een beetje zeep. Vooral na het snijden van zuurdere producten is het belangrijk het mes meteen schoon te maken. Een Japans mes kan absoluut niet in de vaatwasser, zowel lemmet als heft beschadigen onherroepelijk.

Specificaties

Specificaties voor: Mac Pro Honesuki 160 mm

 • Herkomst Japan
 • Lengte Lemmet 160 mm
 • Staalsoort Chroom molybdeen vanadium en wolfraam
 • Heft Westers pakka handvat

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Mac Pro Honesuki 160 mm

  Mac Pro Honesuki 160 mm

  € 125,-