Terug

Kamado-San 5 Cups Rijstkoker

 • Kamado-San 5 Cups Rijstkoker
 • Kamado-San 5 Cups Rijstkoker
 • Kamado-San 5 Cups Rijstkoker
 • Kamado-San 5 Cups Rijstkoker
 • Kamado-San 5 Cups Rijstkoker
 • Kamado-San 5 Cups Rijstkoker

 • Niet op voorraad
 • Binnenkort weer beschikbaar

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Een authentieke Donabe voor rijst en andere gerechten. Door de manier waarop de Donabe wordt verwarmt en druk opbouwd krijg je extra lekkere en luchtige rijst.

€ 295,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Kamado-San 5 Cups Rijstkoker

  Met de Kamado-San Donabe Rijstkoker bereid je de lekkerste en luchtigste (shushi) rijst op authentieke wijze. Daarom is deze rijstkoker in Japan onderscheiden met de Good Design Award.

  In vier eenvoudige stappen van spoelen, weken, koken en rusten breid je de perfecte witte rijst. Breid je vaardigheden vervolgens uit naar eenpansgerechten zoals kippenvleugelrijst of zalm & hijiki-rijst.

  De Kamado-San Donabe Rijstkoker van Nagatani-en is met zorg met de hand gemaakt. Elke rijstkoker varieert daarom iets in kleur, vorm en patronen en dit maakt elke rijstkoker uniek. Deze rijstkoker is zowel een kookpot als een serveerschaal, zodat je je gerecht direct van het fornuis op tafel kunt zetten.

  De Kamado-san is alleen geschikt voor voor een gasfornuis.

  De Kamado-San Donabe 5 cups Rijstkoker is de grootste maat en kookt tot 5 kopjes ongekookte rijst (900 ml) en serveert ongeveer 5-8 porties. We bieden ook de 3-kops versie aan.

  De Kamado-san wordt geleverd met een keramische onderzetter en houten rijstlepel.

  Eerste gebruik

  Voor het eerste gebruik moet de rijstkoker worden "gekruid"

  Omdat deze donabe rijstkoker in Iga-stijl is gemaakt van poreuze klei, raden we aan om deze eerst voor te behandelen en eventuele lekken of barsten te voorkomen. Dit doe je d.m.v. een rijstpapje langzaam in te laten weken. Het klinkt misschien als veel werk, maar het is slechts een eenvoudige procedure om ervoor te zorgen dat uw donabe vele jaren meegaat.

  1. Zorg ervoor dat de buitenste bodem van de donabe droog is voordat u begint.
  2. Vul de pot met ongeveer 70% water en voeg gekookte rijst toe. De gekookte rijst moet minimaal 1/5 van het volume van het water zijn. Roer het water en de rijst goed door.
  3. Bedek de donabe met deksel en kook de rijst op laag tot middelhoog vuur. Zodra het mengsel begint te sudderen (ongeveer na 20-30 minuten voor een middelgrote donabe), haal de deksel er af en houd het vuur laag (het mengsel moet sudderen, niet koken). Blijf koken tot het mengsel dikker wordt. Roer af en toe om ervoor te zorgen dat de rijst niet aanbrand op de bodem. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt. Als het kookt, kan het hete mengsel uit de pan spatten en dat is gevaarlijk. Gebruik de juiste bescherming (zoals pannenlappen of ovenwanten) bij het hanteren van de pan, omdat de donabe erg heet kan worden.
  4. Zet het vuur uit en laat het ongeveer 1 uur afkoelen.
  5. Haal het rijstmengsel uit de donabe. Spoel de donabe grondig af en laat hem volledig drogen voordat je hem voor de eerste keer gebruikt.

  Hoe Kamado-san te gebruiken

  1. Neem een ​​premium kortkorrelige rijst.
  2. Neem 540 ml rijst, was deze grondig en laat het water weglopen.
  3. Doe de rijst in de rijstkoker met 600 ml* water en laat deze 20 minuten weken.
  4. Plaats beide deksels zo dat de gaten van de deksels loodrecht op elkaar staan.
  5. Zet Kamado-san op het gasfornuis en zet het vuur op middelhoog tot hoog (middelhoog vuur voor de grote brander). Kook gedurende 13 - 15 minuten. De stoom moet een paar minuten voordat de rijst gaar is gaan puffen.
  6. Zet het vuur uit en laat het 20 minuten staan ​​met de deksel erop.
  7. Rijst is nu klaar om te eten. Het is glanzend en luchtig.

  *De algemeen aanbevolen verhouding van kortkorrelige witte rijst tot water is 9:10. Voor elke 1 rijstkop (180 ml) rijst is de aanbevolen hoeveelheid water 200 ml. Pas de verhouding aan volgens uw voorkeur. (De verhouding kan in de buurt van 1:1 liggen voor nieuwe rijst met een hoger vochtgehalte.)

  Zie Kamado-san kooktabel voor kookhoeveelheid en Kamado-san maatvariaties.

  Reviews

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Kamado-San 5 Cups Rijstkoker

   Kamado-San 5 Cups Rijstkoker

   € 295,-