Terug

Hollandse gele rijpe Yuzu

 • Hollandse gele rijpe Yuzu
 • Hollandse gele rijpe Yuzu

 • Niet op voorraad
 • Binnenkort weer beschikbaar

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Seizoen start November 2023.
Rijpe yuzu is een aromatische en complexe mix van citrus met tonen van mandarijn, grapefruit en citroen.

€ 7,50

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Hollandse gele rijpe Yuzu

  Verse rijpe gele yuzu - uit Spanje

  Rijpe yuzu is een aromatische en complexe mix van citrus met tonen van mandarijn, grapefruit en citroen. Deze populaire Japanse citrus wordt vaak in kleine hoeveelheden gebruikt als smaakmaker. Maak bijv. een heerlijke dressing of marinade. Yuzu combineert ook spectaculair goed met desserts en sorbet. Daarnaast is de schil ook goed te gebruiken bijv. om jam mee te maken of yuzu kosho. En natuurlijk niet te vergeten in een heerlijke cocktail. 

  Blijft ongeveer 7 dagen goed in de koelkast. 

  Yuzu?

  Yuzu is een Citrus vrucht. Oorspronkelijk uit China maar de afgelopen decennia grootgemaakt in Japan. Het groeit net als sinaasappels en mandarijnen aan een boom. De vrucht begint groen en rijpt in het najaar geel/orange af. 

  Yuzu lijkt in veel opzichten sterk op sudachi een andere Japanse citrusvrucht, een kruising tussen yuzu en mandarijn, hoewel yuzu, in tegenstelling tot de sudachi, uiteindelijk rijpt tot een oranje kleur en er zijn subtiele smaakverschillen.

  Yuzu wordt dus voornamelijk geteeld in Japan maar sinds enkele tientallen jaren ook in de US en ook steeds meer in Spanje. Toch blijft Yuzu schaars en is het kort houdbaar. Het oogstseizoen van de rijpe Yuzu loopt, afhankelijk van de weersomstandigheden, van november t/m januari en is dus erg kort. 

  De prijs van Yuzu is hierdoor erg hoog in vergelijking met andere Citrus vruchten. Gelukkig geeft één vrucht veel smaak af en is ook de schil goed bruikbaar. 

  Reviews

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Hollandse gele rijpe Yuzu

   Hollandse gele rijpe Yuzu

   € 7,50