Gemarmerde Kombu-vellen 10 stuks
Gemarmerde kombuvellen zijn ambachtelijk vervaardigde zeewiervellen, gemaakt van met de hand geschraapte kombu (oborokombu), geoogst aan de kust van Hokkaido in Japan. Na een dag marineren in azijn ontwikkelen de vellen een rijke umami-smaak en een karakteristiek gemarmerd patroon dat lijkt op een houtnerf. Dit geeft gerechten niet alleen diepgang in smaak, maar ook visueel een mooi effect.
Traditioneel wordt het gebruikt om gezouten vis in te wikkelen om deze vervolgens zo’n zes uur in de koelkast te laten rusten. De kombu wordt dan doorschijnend op de vochtige vis, wat zorgt voor een mooi visueel effect en veel extra smaak. Daarnaast zijn de vellen een smaakvol alternatief voor nori bij het maken van sushi of maki, waarbij ze een subtiele umami-laag toevoegen. Ze kunnen ook geroosterd of gefrituurd worden. In stukjes gesneden dienen als decoratieve en smaakversterkende toevoeging aan diverse gerechten.