Terug

Finger lime boom groot

 • Finger lime boom groot

 • Op voorraad
 • Direct beschikbaar

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Microcitrus australasica of caviaar limoen. 100-120 cm groot. Niet winterhard. Een zeldzame limoensoort met langwerpige vruchten en kaviaar achtig vruchtvlees met een heerlijk geurende bloesem.

€ 94,-

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Finger lime boom groot

Let op: lees ook de aandachtpunten onder het kopje "verzenden"

Bekend onder verschillende namen, finger lime is een heerlijke exotische en zeldzame citrusvrucht afkomstig uit het tropische deel van Australië. Vooral bijzonder door zijn kenmerkende langwerpige vorm en caviaar achtige vruchtvlees. Dit maakt het culinair een bijzondere vrucht met vele mooie toepassingen. 

Deze bomen zijn geënt op Volkameriana. 

De plant bloeit als een gewone citrus met heerlijke vaak roze geurende bloesems. Het blad is veel kleiner dan van de andere citrussen en de takjes hebben doornen vergelijkbaar met de citroen. 

De vruchten worden 5-10 cm lang en een doorsnede van 1-2 cm. Als je de schil opensnijdt, zit de binnenzijde vol met op kaviaar gelijkende bolletjes. De vrucht is pitloos en het vruchtvlees kan verschillende kleuren hebben, afhankelijk van het afrijpen kan deze rood, roze, geel, oranje en groen van kleur zijn. Het is zeer aromatisch en vergelijkbaar met de frisse smaak van limoen, een werkelijk heerlijke delicatesse.

De plant is niet winterhard. (zone 11, +2ºC)

Kweekgids

Poten

Poot de boom buiten op een zonnige, op het zuiden gerichte, beschutte plek in een pot of in een verwarmde kas. Zorg voor losse grond. Kleigronden moeten worden gemengd met zand om een goede drainage mogelijk te maken. Geef in droge omstandigheden één of twee keer per week water. De boom houdt niet van constante natte voeten.

Gebruik in een pot vrij drainerende compost, extra perliet of schors om de drainage te verbeteren. Poot de plant elke 1-2 jaar over.

Bloei

Als het buiten wat warmer wordt komt de bloei op gang. De meeste van de bloemen zullen echter na enige tijd uitvallen. De plant reguleert op deze manier het aantal vruchten dat het maximaal kan dragen. Voor de eerste jaren is het advies zo veel mogelijk bloemen/vruchten te verwijderen. Op deze manier heeft de plant meer energie om te groeien. Daarnaast zijn veel van de takken nog te slap om vruchten te dragen.

Onderhoud

Om de groei en gezondheid te bevorderen raden we aan citrus of olijfboom voeding te geven. Als u een vloeibare variant kiest zult u vaker voeding toedienen. Korrels hoeven minder frequent toegediend worden. Dien korrels toe in het voorjaar en nog een keer in de zomer. Dit zijn de periode dat de plant het meest actief is.

De meest voorkomende plagen zijn bladluis en mijten. In een tuin met veel andere planten zullen natuurlijke vijanden voldoende aanwezig zijn. Daarnaast kunt u de plant bespuiten met water en een paar druppels afwasmiddel als deze plagen te veel uit de hand lopen.

In het voorjaar groeien er allemaal nieuwe uitlopers uit. Voor zijn vorm kan je deze inkorten voor een wat compactere plant. Echter is snoeien zoals bij andere normale citrus minder van belang. Het kan helpen om kruisende takken te verwijderen. 

Pas op voor de scherpe stekels. Deze kunnen worden verwijderd als ze een gevaar vormen.

Oogsten

De plant bloeit in het voorjaar. In deze zomer zijn de vruchten rijp. Het is wat lastig te zien wanneer ze rijp zijn. Dit is op gevoel. Bewaar de vruchten daarna in de koelkast.

Verzenden

De bomen worden gesnoeid voor transport. De bomen worden vervolgens met de grootste zorg verstuurd in een grote plantendoos. Het kan echter voorkomen dat een tak breekt. Geen zorgen, de boom zal binnen de enkele maanden nieuwe scheuten maken. 

Het zijn grote bomen ze worden daarom met een aparte DHL verzendservice verstuurd. Deze bied het pakket doorgaans tweemaal. Mocht het niet lukken het pakket te bezorgen in deze twee keer, komt het retour. De meeste afhaallocaties accepteren het pakket niet. 

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Finger lime boom groot

  Finger lime boom groot

  € 94,-