Terug

Buddha's Hand boom

 • Buddha's Hand boom
 • Buddha's Hand boom
 • Buddha's Hand boom

 • Niet op voorraad
 • Buiten seizoen, beschikbaar vanaf maart

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Kweek je eigen Buddha's Hand vruchten. Spectaculair uitziende vruchten met een krachtig aromatische geur en smaak. 60-70cm hoog.

€ 52,50

 • Koop 2 voor €48,56 per stuk en bespaar 7,5% Sale 7,5%

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Buddha's Hand boom

  Let op: lees ook de aandachtpunten onder het kopje "verzenden"

  Deze bomen produceren spectaculair uitziende vruchten die worden gewaardeerd om hun uiterlijk en krachtige aroma van zowel bloesem als fruit. De zeer aromatische vrucht straalt sterke citrustonen uit die voortkomen uit dit buitenaards ogende middelpunt. Fruit heeft geen sap en schil gewoon Zest wordt toegevoegd aan groenten of bij het bakken en trekt heel goed in smaakazijn, zout, suiker, siroop en zoete alcohol zoals 'cello's.

  De bomen zijn geschikt om binnen of buiten in potten te kweken. Boeddha's Handen zijn gevoelig voor temperaturen onder de 5ºC. Deze bomen moeten overwinteren binnen waar de temperatuur niet onder de 5ºC komt.

  Alle bomen hebben een lengte tussen de 60-70cm (inclusief pot) en zitten in een 22cm pot (diameter)

  Kweekgids

  Poten

  Verpot in het voorjaar en de vroege zomer. Gebruik een pot die 25% groter is dan de bestaande pot. Gebruik voor het beste resultaat een compost die is ontworpen voor citrusvruchten die vrij drainerend en zuur is. Snoei tot de gewenste vorm, houd snelgroeiende scheuten onder controle, die af en toe veel sneller groeien dan de rest van de plant, door te snoeien om te passen bij de omringende groei. Een rond, bossig uiterlijk is de meest voorkomende vorm voor citrusbomen en ze zullen deze vorm vaak aannemen met weinig tussenkomst. Ze kunnen een hoogte van 5 m bereiken en kunnen eenvoudig worden bediend om een kleiner formaat te behouden.

  Onderhoud

  Geef goed water, zodat alle compost in de pot gehydrateerd is en laat de compost goed drogen voordat je weer water geeft. Dit is een meer geschikte aanpak dan weinig en vaak planten nooit in water laten staan. Zoals alle citrusvruchten zijn het hongerige planten, dus voer regelmatig een citrusmeststof volgens de instructies van het product.

  Traditionele citrusplagen zijn spint, bladluis, mineervlieg en schildluis. Meestal te behandelen met een spray op zeepbasis, het is een goede gewoonte om de plant hier eenmaal per maand mee af te spoelen om ophoping te voorkomen.

  Oogsten

  Bloesem verschijnt meestal in de zomer (eerste jaar) en lente in het tweede jaar. Boeddha's Handen zijn zelfvruchtbaar, vruchten zijn aanvankelijk erg donkergroen, zelfs een beetje paars, ze krijgen al snel hun unieke veelvingerige uiterlijk. Als de dagen korter worden en de temperatuur daalt, rijpen de vruchten meestal op tijd voor Kerstmis tot grote, gele vruchten.

  Verzenden

  De bomen worden met de grootste zorg verstuurd in een grote plantendoos. Het kan echter voorkomen dat een tak breekt. Geen zorgen, de boom zal binnen de enkele maanden nieuwe scheuten maken. 

  I.v.m. de maat van de bomen, kunnen we deze niet versturen naar een pickup punt. 

  Voor andere landen dan Nederland, België en Duitsland, kunnen verse producten en deze bomen niet gecombineerd worden. Graag deze los van elkaar bestellen. Ze zullen los van elkaar verzonden worden. 

  Reviews

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Buddha's Hand boom

   Buddha's Hand boom

   € 52,50