Binchotan Maitiew Vietnam 10kg
Binchotan houtskool is de perfecte keuze voor yakiniku en traditionele konro grilletjes. Binchotan houtskool gemaakt van Mai tiew bomen staat bekend om zijn hoge mineraalgehalte. Dit geeft de houtskool een unieke smaak. De hoge brandtemperatuur, lange brandtijd, lage asproductie en milieuvriendelijke productie maken het een ideale keuze voor yakiniku liefhebbers.
Wat is Binchotan houtskool?
Binchotan houtskool wordt gemaakt van verschillende houtsoorten, die zorgvuldig worden geselecteerd en op hoge temperaturen in ovens worden verkoold. Dit proces wordt nauwlettend gevolgd om ervoor te zorgen dat de houtskool de juiste temperatuur en samenstelling bereikt. Dit produceert een houtskool met een hoge calorische waarde.
Bij het grillen zorgt de Binchotan voor een gelijkmatige en consistente warmte waardoor het vlees langzaam en gelijkmatig kan grillen.
Welke Binchotan is het beste?
Origineel wordt Binchotan in Japan geproduceerd van eiken. Dit is alleen extreem duur en eiken groeien erg langzaam. Daarom wordt tegenwoordig naar alternatieven gezocht. Binchotan zegt staat voornamelijk voor het proces van verkolen.
Je herkent een goede Binchotan aan de volgende eigenschappen:
- De stukken zijn niet te groot
- De stukken zijn mooi zonder klein gruis
- Bij het branden blijft niet te veel as achter
- De stukken spatten niet uit elkaar als je ze aanvult op een al brandende gril
- Ze branden heet en lang zonder te veel vlamvorming.
Hoe steek je je Binchotan aan?
We raden aan om onze houtskoolstarterpan of -schoorsteen te gebruiken. Het is gemakkelijk aan te steken en haalt de rompslomp uit het krijgen van hete kolen. Plaats de pan of schoorsteen op een gasfornuis of ander open vuur. Het duurt ongeveer 8-10 minuten voordat de kolen roodgloeiend zijn. Je moet ze misschien één keer omdraaien.
Doe de hete kolen in je grill en bedek met extra Binchotan indien nodig.
Wacht tot alle Binchotan gloeit voordat je gaat grillen. Dit zorgt ervoor dat de grill op een consistente temperatuur brandt.
Een andere methode is om aan te steken met een propaan-/butaangasbrander. Vul de grill ongeveer halfvol met Binchotan . Steek de brander aan en beweeg gelijkmatig over de Binchotan. Voeg, zodra de Binchotan brandt, nog een paar stukken toe.
Als je Binchotan aansteekt dat al een keer gebrand heeft kan je ook aansteekwokkels gebruiken op een stukje keukenpapier gedrenkt in olijf- of zonnebloemolie.
Als je klaar bent met grillen
Binchotan brandt 4-6 uur en kan 2-3 keer worden gedoofd en opnieuw worden aangestoken. De beste manier om je Binchotan te doven is door een pan met deksel of gietijzeren pot te gebruiken.
DOE GEEN water in een stenen grill, omdat dit de grill kan doen barsten.