Terug

Traditionele Umeboshi 200gr

  • Traditionele Umeboshi 200gr
  • Traditionele Umeboshi 200gr

  • Op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Umeboshi is een traditioneel Japans gerecht gemaakt van gedroogde en geconserveerde pruimen. Ze hebben een kenmerkende smaak van zuur, zout en zoet. Umeboshi wordt meestal gebruikt als vulling voor onigiri-rijstballen of bentoboxen. Daarnaast bevat het ve

€ 14,80

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Traditionele Umeboshi 200gr

Japanse ingemaakte pruimen - zuur, zout en zoet

Umeboshi is een traditionele Japanse geconserveerde pruim. "Ume" is het Japanse woord voor pruimenfruit en "boshi" betekent droog. Het is een traditioneel en populair recept dat wordt gemaakt door groene en stevige pruimen (Ao-ume) in te leggen met zout om vervolgens in de zon te laten drogen. De rode kleur komt van de paarse Shiso-perilla-bladeren. Umeboshi is van oudsher gebruikt voor medicinale doeleinden en werd vaak meegenomen voor noodgevallen. 

Umeboshi kan zo worden gegeten maar kan ook gebruikt worden als smaakmaker. Door de umeboshi te persen en te pletten tot een pasta en deze te combineren met suiker, mirin en sojasaus, kan "umeniku ae" worden gemaakt. Dit is een heerlijke toevoeging aan een salade. Daarnaast wordt umeboshi aan veel gebruikt om rijst op smaak te brengen.

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Traditionele Umeboshi 200gr

    Traditionele Umeboshi 200gr

    € 14,80