Terug

Hokkaido Yumepirika rijst

 • Hokkaido Yumepirika rijst
 • Hokkaido Yumepirika rijst

 • Op voorraad

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Nieuwe short grain premium rijstsoort ui Hokkaido

€ 18,50

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Hokkaido Yumepirika rijst

Yumepirika rijst neemt een bijzondere plaats in op de Hokkaido rijstscene dankzij zijn uitzonderlijke smaak en reputatie. Ondanks de overvloedige grond en water in Hokkaido, brengt het extreme koude weer in het noorden uitdagingen met zich mee voor de rijstteelt. Na vele moeilijkheden te hebben overwonnen, verscheen Yumepirika in 2011 als een luxe rijstmerk uit Hokkaido. Deze rijst heeft een grote aanhang gekregen en wordt nationaal erkend als een van de beste rijstvariëteiten.

Yumepirika rijst onderscheidt zich door zijn unieke eigenschappen. Het is een rijstsoort met een laag amylosegehalte, wat de smaak en kleverigheid beïnvloedt. Een lager amylosegehalte betekent een hoger amylopectinegehalte, wat resulteert in een kleverigere en smakelijkere textuur. Yumepirika rijst heeft hierdoor een uitzonderlijke kleverigheid en een taaie textuur. Het heeft een uitgesproken zoetheid en blijft zelfs koud lekker.

In 2000 slaagde Hokkaido er na intensief onderzoek in om rijstvariëteiten te produceren met een uitstekende smaak en koudebestendigheid. Ondanks aanvankelijk lage opbrengsten, leidde verdere teelt in 2004 tot hogere opbrengsten en de productie van Yumepirika. Bij de nationale introductie in 2009 zorgde echter een strenge winter voor een slechte oogst, waardoor de verkoop onder de 10% van de voorspelde hoeveelheid bleef.

De naam "Yumepirika" komt uit de Ainu-taal en combineert de dromen van de mensen van Hokkaido met het Ainu-woord “pirika,” wat mooi en aangenaam betekent. Sinds zijn debuut heeft Yumepirika consistent de hoogste rang van Special A behaald bij de Japanse Graaninspectie Associatie.

Yumepirika rijst staat bekend om zijn superieure kleverigheid en zoetheid, met een glanzend uiterlijk wanneer het gekookt is. Het is bijzonder geschikt voor diners en vormt een perfecte combinatie met gerechten die een zwaardere smaak of kruidigheid hebben, zoals Sichuan vis, mapo tofu, stoofschotels of curry’s. Voor een stevigere textuur, gebruik 1 eetlepel (15g) minder water per kop (150g) rauwe rijst.

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Hokkaido Yumepirika rijst

  Hokkaido Yumepirika rijst

  € 18,50