Terug

Tawa Sujihiki 270mm

 • Tawa Sujihiki 270mm
 • Tawa Sujihiki 270mm
 • Tawa Sujihiki 270mm
 • Tawa Sujihiki 270mm

 • Op voorraad
 • 1-2 dagen

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Lang, smal en sierlijke Sujihiki mes dat voornamelijk wordt gebruikt voor het verwijderen van pezen en vet van vlees, het portioneren van vlees of vis, of voor het fileren en villen van vis.

€ 235,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Tawa Sujihiki 270mm

Dit lange, smalle, sierlijke Sujihiki mes wordt voornamelijk gebruikt voor het verwijderen van pezen en vet van vlees, het portioneren van vlees of vis, of voor het fileren en villen van vis. Door het lange lemmet kan het vlees of de vis in één trekbeweging van hiel tot punt worden gesneden. Doordat het lemmet erg smal is voelt dit mes ligt aan, ondanks de lengte. 

Tawa serie

De naam Tawa komt van de Japanse Kanji ''ta'' (veel) en ''wa'' (Japans). Het staat voor de verschillende Japanse messentradities en vaardigheden, die door heel Japan zijn verzameld en in deze Tawa serie is gegoten. Een volledig handgemaakt mes, gemaakt in Seki City en afgewerkt in Osaka.

Door het samenspel van eigenschappen van deze serie zal elke (thuis) chef met deze messen uit de voeten kunnen en binnen de kortste keren niet meer zonder willen.

De matte finish is geraffineerd en gaat door tot aan het snijvlak, de hazakai (smeedlijn) geeft duidelijk aan waar de VG10 kern van deze drieëndertig lagen roestvrijstaal begint. Het lemmet is tussen de hiel en krop uitgenomen, waardoor een mooie "Finger rest" is vrijgemaakt voor nog meer controle. Het heft van magnolia zorgt voor een traditionele uitstraling en een goed handgevoel.

VG10 Staal

VG-10 wordt ook wel eens Japans staal genoemd. Het is verreweg het meest gebruikte staal bij Japanse messen.

VG-10 is een redelijk harde staalsoort. Hierdoor kunnen ze de messen dunner maken en een scherpere vouw geven. Dit zorgt ervoor dat het mes moeiteloos zeer dun kan snijden.

Messen van VG-10 staal staan bekend om hun "damast" lagen. Deze wordt aangebracht om de kern te beschermen. Er worden dan meerdere lagen zachter staal over de harde kern gevouwen waardoor deze minder gevoelig is. Dit zorgt voor een sierlijk patroon op het lemmet.

Onderhoud

Berg het mes netje op bijv. in een messenblok of magneetplank. Houdt het mes scherp met een aanzetstaal (regelmatig) of wetsteen (wanneer nodig).

Maak het mes schoon met warmwater en een beetje zeep. Vooral na het snijden wat zuurdere producten is het belangrijk het mes meteen schoon te maken. Een Japans mes kan absoluut niet in de vaatwasser, zowel lemmet als heft beschadigen onherroepelijk.

Specificaties

Specificaties voor: Tawa Sujihiki 270mm

 • Herkomst Japan
 • Lengte Lemmet 270 mm
 • Staalsoort 33 laags RVS met VG-10 kern
 • Heft Japans magnolia octaaf heft

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Tawa Sujihiki 270mm

  Tawa Sujihiki 270mm

  € 235,-