Hoshiimo - Beniharuka
Wat is Hoshiimo?
Hoshiimo wordt gemaakt van zoete aardappel die wordt gestoomd, gedroogd en in plakjes wordt gesneden. Het heeft een plakkerige textuur, een fel geel/oranje kleur en een sterke zoete, bijna karamelachtige smaak.
Het witte of soms donkere poeder op het oppervlak is gekristalliseerde natuurlijke suiker uit de gedroogde zoete aardappel zelf. Hoshiimo bevat geen toegevoegde suikers of kunstmatige kleurstoffen.
Hoshiimo kan gemaakt worden van verschillende zoete aardappelvariëteiten, wat resulteert in een andere smaak en textuur. In dit geval worden Beniharuka zoete aardappelen gebruikt.
De naam Beniharuka is ontstaan uit de overduidelijke uitmuntendheid in smaak en uiterlijk. “BENI” betekent “rood”, terwijl “HARUKA” “veruit superieur” betekent. De jaarlijks geoogste hoeveelheid is gelijk aan of iets groter dan die van de TAMAYUTAKA-variëteit. Steeds meer aardappeltelers verhogen hun productie van dit ras omdat het populair is vanwege het hoge suikergehalte. Het heeft een plakkerige textuur, een heldergele schil en een sterke zoetheid van smaak.
Hoe gebruik je Hoshiimo?
Hoshiimo kan gebruikt worden als bijgerecht/gerecht. De suikers kunnen gekarameliseerd worden door met een brander op de witte suikers op het oppervlak te branden. Het is een geweldige combinatie in elk ijsdessert.