Yakitori Masterclass 13 Mei - by Yuzu Dining
Wat is Yakitori
Yakitori is al meer dan 100 jaar oud en niet weg te denken uit de Japanse eetcultuur. Japan is traditioneel een boeddhistisch, waardoor het lang niet toegestaan was om vlees te eten van bijv. koeien of paarden. Yakitori, gegrilde kip/, ontstond in de Meiji-periode (1880-1890) met goedkopere delen en ingewanden van vlees. Oorspronkelijk betekende yakitori 'geroosterde vogel', maar het evolueerde tot geroosterde spiesjes van diverse ingrediënten. In de jaren 1960 werd yakitori populairder bij het grote publiek. Er kwam meer focus op smaak en kwaliteit wat zich in de jaren ontwikkelde tot een culinair hoogstandje vol met tradities.
Inmiddels zie je ook steeds meer Yakitori restaurants in Nederland. Zoals veel ambachten in Japan oogt het eenvoudig maar zit de kunst van perfectie in de details.
De stappen voor Yakitori zijn eenvoudig terug te brengen tot Snijden - Spietsen – Grillen. Maar soms is het eenvoudigste ook het moeilijkst om te perfectioneren. Duur de pure vorm van bereiden kan imperfectie lastig verbergen. Je kunt de kwaliteit van de ingrediënten en de bereiding direct proeven, en elke stap die je neemt telt voor de uiteindelijke smaak. Dat maakt Yakitori zo fascinerend.
Over deze workshop
Deze Masterclass is niet je alledaagse kookworkshop. Je gaat zelf aan de slag met professionele tools onder begeleiding van een professionele chef met jarenlang ervaring. Zie het als een snelle introductie en inspiratie voor een goede start om zelf verder te experimenteren.
De groep is tussen de 10 en 15 personen.
Wat leer je
Aan het eind van de cursus weet je hoe je een hele kip verwerkt in de verschillende onderdelen. Hoe je elke onderdeel van de kip skewerd en de verschillende bereidingen per onderdeel. Daarnaast leggen we uit hoe je de perfecte tare saus maakt en hoe je deze bewaard. En niet onbelangrijk hoe je omgaat met een traditionele Konro gril met binchotan.
Voor wie
Deze masterclass is bedoeld voor beginnende chefs end enthousiaste thuiskoks die de eerste stappen willen zetten met Yakitori of hun skills willen verbeteren. De focus ligt op de inhoud en de technieken.
Programma
De deuren gaan om 16.45 uur open. We starten rond 17:15 uur. Rond 22.00 uur sluiten we de avond af.
- Korte introductie
- Achtergrond van yakitori
- Uitleg snijtechnieken;
- Ga aan de slag met het verwerken van de kip in de verschillende delen.
(1 hele kip per persoon) - Korte pauze
- Uitleg skeweren
- Ga aan de slag met het skeweren van de verschillende kipdelen
- Uitleg Tarresaus; recept, opslag en gebruik.
- Uitleg Konro gril en Binchotan.
- Ga aan de slag met het grillen van de skewers op de Konro grill.
- Geniet van je yakitori.
De chef
Onze chef-kok voor deze workshop is Amir Omarzai. Chef-kok en mede-eigenaar Yuzu Dining met een Izakaya restaurant in Den Haag en een Yakitori restaurant in Amsterdam. Tijdens zijn verblijf in Japan raakte hij gepassioneerd door het ambacht van de Japanse keuken. Deze inspiratie nam hij mee naar zijn werk als chef-kok in verschillende restaurants in Dubai en Nederland en uiteindelijk naar zijn twee eigen restaurants. Er zijn maar weinig mensen die Nederland die zich specialiseren in Yakitori. Amir staat dagelijks in de keuken van zijn zaak en is regelmatig in Japan om zijn skills te perfectioneren. We zijn daarom erg trots dat hij bereid is om zijn kennis te delen in deze Masterclass.
Locatie
De workshop vind plaats in de professionele kookstudio van Food Fellows Maasdijk.
Inschrijven
De inschrijving vindt plaats door deze workshop in uw winkelmandje te plaatsen en af te rekenen. Wij hebben zo uw gegevens en uw betaling is voldaan.
Annuleren of omboeken kan kosteloos tot 2 weken voor aanvang van de workshop. Daarna zullen wij 50% vergoeden. U kunt annuleren door contact op te nemen via [email protected] Vermeld uw ordernummer welke terug te vinden is in de orderbevestiging.
Ongeveer een week voor aanvang ontvangt u een email met extra informatie.