Terug

Tawa Petty 135mm

 • Tawa Petty 135mm
 • Tawa Petty 135mm
 • Tawa Petty 135mm
 • Tawa Petty 135mm

 • Niet op voorraad
 • 2-3 dagen

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

Een klein universeel mes dat wordt gebruikt voor het schillen en snijden van fruit en groenten, het hakken van kruiden en het maken van garnituren.

€ 122,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Tawa Petty 135mm

  Dit Petty mes is een klein universeel mes dat wordt gebruikt voor het schillen en snijden van fruit en groenten, het hakken van kruiden en het maken van garnituren. Het compacte formaat en het relatief smalle lemmet maken dit mes zeer wendbaar en controleerbaar wat ideaal is voor precisie snijwerk.

  Petty messen zijn gewoonlijk wat groter dan de paring messen, maar kleiner dan de Gyuto met dezelfde vorm. Sommige beginners vinden de Petty messen ook minder intimiderend dan de grotere Gyuto.

  Tawa serie

  De naam Tawa komt van de Japanse Kanji ''ta'' (veel) en ''wa'' (Japans). Het staat voor de verschillende Japanse messentradities en vaardigheden, die door heel Japan zijn verzameld en in deze Tawa serie is gegoten. Een volledig handgemaakt mes, gemaakt in Seki City en afgewerkt in Osaka.

  Door het samenspel van eigenschappen van deze serie zal elke (thuis) chef met deze messen uit de voeten kunnen en binnen de kortste keren niet meer zonder willen.

  De matte finish is geraffineerd en gaat door tot aan het snijvlak, de hazakai (smeedlijn) geeft duidelijk aan waar de VG10 kern van deze drieëndertig lagen roestvrijstaal begint. Het lemmet is tussen de hiel en krop uitgenomen, waardoor een mooie "Finger rest" is vrijgemaakt voor nog meer controle. Het heft van magnolia zorgt voor een traditionele uitstraling en een goed handgevoel.

  VG10 Staal

  VG-10 wordt ook wel eens Japans staal genoemd. Het is verreweg het meest gebruikte staal bij Japanse messen.

  VG-10 is een redelijk harde staalsoort. Hierdoor kunnen ze de messen dunner maken en een scherpere vouw geven. Dit zorgt ervoor dat het mes moeiteloos zeer dun kan snijden.

  Messen van VG-10 staal staan bekend om hun "damast" lagen. Deze wordt aangebracht om de kern te beschermen. Er worden dan meerdere lagen zachter staal over de harde kern gevouwen waardoor deze minder gevoelig is. Dit zorgt voor een sierlijk patroon op het lemmet.

  Onderhoud

  Berg het mes netje op bijv. in een messenblok of magneetplank. Houdt het mes scherp met een aanzetstaal (regelmatig) of wetsteen (wanneer nodig).

  Maak het mes schoon met warmwater en een beetje zeep. Vooral na het snijden wat zuurdere producten is het belangrijk het mes meteen schoon te maken. Een Japans mes kan absoluut niet in de vaatwasser, zowel lemmet als heft beschadigen onherroepelijk.

  Specificaties

  Specificaties voor: Tawa Petty 135mm

  • Herkomst Japan
  • Lengte Lemmet 135 mm
  • Staalsoort 33 laags RVS met VG-10 kern
  • Heft Japans magnolia octaaf heft

  Reviews

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Tawa Petty 135mm

   Tawa Petty 135mm

   € 122,-