Terug

Tawa Gyuto 210mm

 • Tawa Gyuto 210mm
 • Tawa Gyuto 210mm
 • Tawa Gyuto 210mm

 • Niet op voorraad
 • 2-3 dagen

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

De Japanse versie van het klassieke Westerse koksmes. Een echte alleskunner waarmee je kunt hakken, snijden en wiegen.

€ 199,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Tawa Gyuto 210mm

  De Gyuto is de Japanse versie van het klassieke Westerse koksmes. Een echte alleskunner waarmee je kunt hakken, snijden en wiegen.

  Door het kenmerkende brede lemmet raken je knokkels bij het snijden de snijplank niet en is de hand waarmee je het te snijden materiaal vasthoudt beschermd. Door de bolling kun je ook wiegen, om bijvoorbeeld kruiden fijn te snijden. De spitse mespunt van de Gyuto is goed voor nauwkeurig werken in krappe ruimtes. Ten slotte kan vrijwel elk deel van het mes worden gebruikt voor 'push-cut' of 'pull-cut'.

  Tawa serie

  De naam Tawa komt van de Japanse Kanji ''ta'' (veel) en ''wa'' (Japans). Het staat voor de verschillende Japanse messentradities en vaardigheden, die door heel Japan zijn verzameld en in deze Tawa serie is gegoten. Een volledig handgemaakt mes, gemaakt in Seki City en afgewerkt in Osaka.

  Door het samenspel van eigenschappen van deze serie zal elke (thuis) chef met deze messen uit de voeten kunnen en binnen de kortste keren niet meer zonder willen.

  De matte finish is geraffineerd en gaat door tot aan het snijvlak, de hazakai (smeedlijn) geeft duidelijk aan waar de VG10 kern van deze drieëndertig lagen roestvrijstaal begint. Het lemmet is tussen de hiel en krop uitgenomen, waardoor een mooie "Finger rest" is vrijgemaakt voor nog meer controle. Het heft van magnolia zorgt voor een traditionele uitstraling en een goed handgevoel.

  VG10 Staal

  VG-10 wordt ook wel eens Japans staal genoemd. Het is verreweg het meest gebruikte staal bij Japanse messen.

  VG-10 is een redelijk harde staalsoort. Hierdoor kunnen ze de messen dunner maken en een scherpere vouw geven. Dit zorgt ervoor dat het mes moeiteloos zeer dun kan snijden.

  Messen van VG-10 staal staan bekend om hun "damast" lagen. Deze wordt aangebracht om de kern te beschermen. Er worden dan meerdere lagen zachter staal over de harde kern gevouwen waardoor deze minder gevoelig is. Dit zorgt voor een sierlijk patroon op het lemmet.

  Onderhoud

  Berg het mes netje op bijv. in een messenblok of magneetplank. Houdt het mes scherp met een aanzetstaal (regelmatig) of wetsteen (wanneer nodig).

  Maak het mes schoon met warmwater en een beetje zeep. Vooral na het snijden wat zuurdere producten is het belangrijk het mes meteen schoon te maken. Een Japans mes kan absoluut niet in de vaatwasser, zowel lemmet als heft beschadigen onherroepelijk.

  Specificaties

  Specificaties voor: Tawa Gyuto 210mm

  • Herkomst Japan
  • Lengte Lemmet 210 mm
  • Staalsoort 33 laags RVS met VG-10 kern
  • Heft Japans magnolia octaaf heft

  Reviews

  Beschikbaar in de winkel

  Sluiten
  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Tawa Gyuto 210mm

   Tawa Gyuto 210mm

   € 199,-