Suppai Umeshu - Heiwa Pruimsake
Japanse fris zoek zure pruim sake
Suppai (wat ‘zuur’ betekent) is een nieuwe pruimensake uit de prefectuur Wakayama, het pruimenhart van Japan. De Heiwa Shuzō-brouwerij heeft zijn eigen boomgaarden en houdt vast aan het principe van slow-brew. Voor deze voortreffelijke en volle smaak umeshu, zijn er drie keer meer pruimen gebruikt dan normaal en de pruimen zijn erg lang in de sake bewaard, waardoor ze extra pruimensmaak en -aroma krijgen en extra zuur maken.
Perfect voor op een warme zonnige middag, als aperitief, bij een dessert of als ingrediënt van een cocktail. Serveer ijskoud, puur of on-the-rocks, voor de beste balans tussen zoet en zuur.
Perfect voor een warme zomerdag!
Brouwerij
Heiwa Shuzo (Vredes Brewery) werd opgericht in 1928 en ligt net buiten Kainan City in Wakayama. De plaats waar de brouwerij is gevestigd, was meer dan 500 jaar een tempel voordat de brouwerij werd opgericht. Pas in 1957 begon de productie van Sake. De brouwerij is gelegen in een vallei omringd door bergen, gezegend met veel neerslag, wat resulteert in een grenzeloze toevoer van zacht bronwater van goede kwaliteit, perfect voor het brouwen van Sake.
Het 'Tsuru-ume'-assortiment is gemaakt om de kwaliteit van de vele lokale producten die beschikbaar zijn in Wakayama te weerspiegelen. Door rechtstreeks met Ume & Yuzu-boeren te werken, kan Heiwa Shuzo een aantal van de beste vruchten van het land veiligstellen. Wakayama Ume vertegenwoordigt 40% van alle in Japan geteelde Ume en wordt beschouwd als de beste Ume-fruitbron. Citrusvruchten zoals citroen, yuzu en Mikan worden ook lokaal geteeld en gebruikt om producten in het 'Tsuru-ume'-assortiment te maken.