Klassiek opgebouwde gyuto (chefs mes) met een gehamerd lemmet. De buitenste laag is rauw afgewerkt, dankzij de grove polijst methode. Het mooie rood/ zwarte heft is klassiek, maar geeft veel handgevoel. Een uitstekend mes voor een prima prijs. Lees meer
33 Lagen gehamerd en gematteerd damaststaal met een comfortabel westers klassiek heft van roodkleurig Spaans mahoniehout geven deze serie een duidelijke eigen identiteit. Een van de meest comfortabele heften in deze collectie. Groot genoeg voor westerse handen en ideaal in zijn gewicht. Het lemmet is bij de hiel, dicht tegen de krop aan, een stukje uitgenomen, waardoor het mes dichter bij het balanspunt kan worden vastgehouden tijdens het snijden. Hierdoor wordt het mes enorm comfortabel en een genot om mee te snijden. Het grote klassieke westerse heft sluit perfect aan op onze handen en geeft veel informatie door tijdens gebruik.
Het lemmet is opgebouwd uit 32 lagen zachter roestvrij staal (16|16), met een kern van VG10 staal. Het lemmet is mooi dun uitgeslepen bij het snijvlak waardoor het heel makkelijk snijdt. In de praktijk blijkt dit ook makkelijk na te slijpen te zijn met een wetsteen of keramisch staal. De buitenste laag is gehamerd (Tsuchime) en zorgt voor minder raakvlak met het product tijdens het snijden. De aardappel zal er niet vanaf vallen, maar minder weerstand geeft het zeer zeker.
Veel chefs zijn enorm enthousiast over deze serie: een heel goed presterend mes voor een hele goede prijs.