Deze donkere Igeta usukuchi is vooral goed als extra smaakmaker of als dip. 100% ambachtelijke sojasaus. 2 jaar gerijpt, geen toevoegingen. Lees meer
IGETA KOIKUCHI
Donkere pure sojasaus - 2 jaar gerijpt
Deze Igeta koikuchi, 100% authentieke sojasaus, heeft iets meer dan 2 jaar gerijpt. Gemaakt van sojabonen, tarwe en zout uit Japan. Geen andere toevoegingen dan natuurlijk gist. Deze donkere sojasaus heeft een volle aroma. Licht zoutig en met veel smaak door de lange rijping. Vooral goed als extra smaakmaker of als dip.
Brouwerij
Inoue Honten, Igeta Sojasausbrouwerij gevestigd in Nara City werd opgericht in 1864, inmiddels de 6e generatie familie brouwerij. Ze maken sojasaus, miso en andere koji (mout) producten in hun sfeervolle bakstenen gebouw, gebouwd in het Taisho-tijdperk (1912 ~ 1926).
Ze hebben een sterke focus op de kwaliteit van hun ingrediënten en hun productieproces.
Ze gebruiken voornamenlijk in eigen land geproduceerde ingrediënten zoals sojabonen en tarwe. Ze voegen geen chemische kruiden toe, geen kunstmatige kleurstoffen en geen conserveringsmiddelen.
Bovendien is het 100% in eigen huis gemaakt. Voor het productieproces nemen ze de tijd. Met behulp van de natuurlijke gist die in het aloude gebouw leeft, nemen ze de tijd om hun product te laten fermenteren en rijpen meegaande op de Japanse vier seizoenen. Dit geeft een diepere en vollere smaak.