Terug

Miraiden Gyuto 210mm

  • Miraiden Gyuto 210mm
  • Miraiden Gyuto 210mm

  • Op voorraad
  • 1-2 dagen

Beschikbaar in de winkel: Beschikbaarheid controleren

De Japanse versie van het klassieke Westerse koksmes met een AUS10 kern. Een echte alleskunner waarmee je kunt hakken, snijden en wiegen.

€ 169,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

Productomschrijving

Miraiden Gyuto 210mm

De Gyuto is de Japanse versie van het klassieke Westerse koksmes. Een echte alleskunner waarmee je kunt hakken, snijden en wiegen.

Door het kenmerkende brede lemmet raken je knokkels bij het snijden de snijplank niet en is de hand waarmee je het te snijden materiaal vasthoudt beschermd. Door de bolling kun je ook wiegen, om bijvoorbeeld kruiden fijn te snijden. De spitse mespunt van de Gyuto is goed voor nauwkeurig werken in krappe ruimtes. Ten slotte kan vrijwel elk deel van het mes worden gebruikt voor 'push-cut' of 'pull-cut'.

Miraiden serie

Deze serie is gemaakt door jonge ambachtslieden in Sakai, Osaka. ''Mirai'' betekent toekomst en ''Den'' vertegenwoordigt de ambachtsman. De serie is gemaakt door nieuwe jonge leerlingen, die de vaardigheden leren, die nodig zijn om meester-ambachtslieden te worden. Dit betekent, dat het perfecte messen zijn onder het toeziend oog van de meester en ook helpen om de volgende generatie ambachtslieden te ondersteunen.

Het lemmet is opgebouwd uit 2 lagen zachter roestvrijstaal aan de buitenkant en heeft een kern van AUS10 staal. In de praktijk makkelijk te onderhouden met een wetsteen of fijn keramisch staal. Het handvat is gemaakt van gebrand kastanje met een krop van walnoot. 

AUS10 Staal

AUS10 is net als VG10 staal een Japanse staalsoort. VG-10 is verreweg het meest gebruikte staal bij Japanse messen en wordt gezien als een premium staal stoort. Toch zijn beide nagenoeg even hard en kunnen beide erg scherp geslepen worden. 

Het grootste voordeel van AUS10 is voornamelijk de prijs. Het is een stuk goedkoper dan VG10. Daarnaast geeft de opbouw deze serie AUS10 messen een mooie simplistisch uiterlijk. 

Onderhoud

Berg het mes netje op bijv. in een messenblok of magneetplank. Houdt het mes scherp met een aanzetstaal (regelmatig) of wetsteen (wanneer nodig).

Maak het mes schoon met warmwater en een beetje zeep. Vooral na het snijden van wat zuurdere producten is het belangrijk het mes meteen schoon te maken. Een Japans mes kan absoluut niet in de vaatwasser, zowel lemmet als heft beschadigen onherroepelijk.

Specificaties

Specificaties voor: Miraiden Gyuto 210mm

  • Herkomst Japan
  • Lengte Lemmet 210 mm
  • Staalsoort 2 laags RVS met AUS10 kern
  • Heft Burnt chestnut handle with a walnut bolster

Reviews

Beschikbaar in de winkel

Sluiten
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Miraiden Gyuto 210mm

    Miraiden Gyuto 210mm

    € 169,-