Tip voor het kerstdiner!
Sneeuwwitte yuzu kokospudding met meloen. Lekker en heel eenvoudig te maken!
Deze kokospudding, ook wel 'haupia' genoemd is een traditioneel Hawaiiaans recept. Het wordt vaak gebruikt als topping voor bruidstaarten maar ook geserveerd in blokjes als dessert. Volgens de traditie worden de kleine blokjes geserveerd op ti-bladeren, bananenbladeren of kokosnootschillen. Je kunt dit dessert van te voren maken en met maar 5 ingrediënten!
Wij combineren dit romige Hawaiiaanse recept met de frisse smaak van yuzu. Samen met de meloen is dit een ideale afsluiter van je maaltijd. In plaats van de meloen kun je natuurlijk ook kiezen voor een andere zoete fruitsoort zoals mango, aardbeien en/of frambozen.
Recept
4 personen
20 minuten bereidingstijd
120 minuten wachttijd
Ingrediënten
Voor de yuzu kokospudding
- 150 ml water
- 5 eetlepels maïzena
- 50 gram suiker
- 1 blik (400 ml) kokosmelk
- 2 eetlepels Yuzu sap poeder
Voor de topping
- 1 meloen (of andere zoete fruitsoort)
- Kokosrasp
- Yuzu- of citroenzeste
Bereidingswijze
Voeg in een kom het water, de maïzena, yuzu sap poeder en de suiker toe. Klop dit goed door met een garde en zet dit even opzij.
Giet de kokosmelk in een pan en zet hem op middelhoog vuur en roer regelmatig door zodat de melk niet aanbrandt.
Als de kokosmelk kookt voeg je vervolgens het maïzena-mengsel toe aan de pan en blijf roeren. Verwarm tot het mengsel begint in te dikken, als het op pudding begint te lijken dan kun je de pan van het vuur halen.
Giet het kokosmengsel in een bakvorm of schaaltje en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de vorm af met folie en zet het vervolgens in de koeling tot de pudding is opgesteven, dit duurt ongeveer 2 uur.
Als de pudding klaar is kun je er blokjes van snijden of met een meloenlepel bolletjes van scheppen. Serveer de pudding met meloen en maak af met wat kokosrasp en/of yuzu- of citroenzeste.
Eet smakelijk!