Terug

Binchotan Houtskool Lychee 10kg

 • Binchotan Houtskool Lychee 10kg
 • Binchotan Houtskool Lychee 10kg
 • Binchotan Houtskool Lychee 10kg
 • Binchotan Houtskool Lychee 10kg

 • Op voorraad

Binchotan houtskool gemaakt van Lycee met een hoog mineraalgehalte voor een unieke smaak. 4-8 uur brandtijd, weinig tot geen rook vorming.

€ 125,- Gratis verzending

Aan verlanglijst toevoegen

  Productomschrijving

  Binchotan Houtskool Lychee 10kg

  Binchotan houtskool is de perfecte keuze voor yakiniku grilling. Binchotan houtskool gemaakt van Lycee bomen staat bekend om zijn hoge mineraalgehalte. Dit geeft de houtskool een unieke smaak die een onderscheidende smaak aan het gegrilde voedsel geeft. De hoge warmteproductie, lange brandtijd, lage rook- en asproductie en milieuvriendelijke productie maken het een ideale keuze voor yakiniku liefhebbers. Of je nu een ervaren grillmeester bent of net begint, Binchotan houtskool zal zeker je yakiniku grilling naar een hoger niveau tillen.

  Wat is Binchotan houtskool?

  Binchotan houtskool is gemaakt van eiken- of leesbomen, die zorgvuldig worden geselecteerd en op hoge temperaturen in ovens worden verbrand. Het brandproces wordt nauwlettend gevolgd om ervoor te zorgen dat de houtskool de juiste temperatuur en samenstelling bereikt. Dit produceert een houtskool die zowel poreus als dicht is, waardoor het snel opwarmt en de warmte gedurende een langere periode behoudt.

  Bij yakiniku grilling zorgt de Binchotan houtskool voor een gelijkmatige en consistente warmtebron waardoor het vlees langzaam en gelijkmatig kan koken. Dit resulteert in sappig en mals vlees met een perfecte charring.

  Wat is het verschil tussen Binchotan gemaakt van eiken- of lyceebomen?

  Het belangrijkste verschil tussen Binchotan houtskool gemaakt van eiken en Binchotan houtskool gemaakt van lycheebomen is de smaak die ze geven aan het gegrilde voedsel. Eiken Binchotan geeft een subtiele rokerige smaak af die goed past bij vlees, vis en groenten. Aan de andere kant geeft lychee Binchotan een zoetere en fruitige smaak af die vooral geschikt is voor het grillen van vis en zeevruchten.

  Daarnaast is eiken Binchotan over het algemeen gemakkelijker verkrijgbaar en goedkoper dan lychee Binchotan. Dit komt doordat eikenbomen over de hele wereld voorkomen en overvloediger zijn dan lycheebomen, die alleen in bepaalde regio's van Azië groeien.

  Over het algemeen zijn beide soorten Binchotan houtskool zeer geschikt voor gebruik op de grill en bieden ze unieke voordelen, zoals een hoge verbrandingstemperatuur en een lange brandtijd. Het is aan de persoonlijke voorkeur welke van de twee soorten wordt gekozen.

  Is Binchotan hetzelfde als wit houtskool?

  Niet alle Binchotan is hetzelfde als wit houtskool. Binchotan verwijst specifiek naar een type houtskool gemaakt van eiken- of leesbomen, terwijl wit houtskool gemaakt kan worden van verschillende soorten hout.

  Wit houtskool wordt gemaakt door onzuiverheden en vluchtige organische stoffen uit het hout te verwijderen door middel van een speciaal carbonisatieproces. Dit resulteert in een houtskool die puurder en schoner brandt dan traditionele houtskool. Binchotan daarentegen wordt gemaakt via een traditioneel houtskoolproductieproces, maar met de nadruk op het gebruik van hoogwaardige eikenbomen en het bewaken van het brandproces om een dichte en poreuze houtskool te produceren met unieke grill-eigenschappen.

  Hoe steek je je Binchotan aan?

  We raden aan om onze houtskoolstarterpan of -schoorsteen te gebruiken. Het is gemakkelijk aan te steken en haalt de rompslomp uit het krijgen van hete kolen. Plaats de pan of schoorsteen op een gasfornuis of ander open vuur. Het duurt ongeveer 8-10 minuten voordat de kolen roodgloeiend zijn. Je moet ze misschien één keer omdraaien.

  Doe de hete kolen in je grill en bedek met extra binchotan indien nodig.

  Wacht tot alle binchotan is aangestoken voordat je gaat grillen. Dit zorgt ervoor dat de grill de warmte isoleert en op een consistente temperatuur brandt.

  Een andere methode is om aan te steken met een propaan-/butaangasbrander. De Japanners neigen er ook naar deze methode te gebruiken. Vul de grill ongeveer halfvol met houtskool. Steek de brander aan en zwaai gelijkmatig over de houtskool. Voeg, zodra de houtskool brandt, nog een paar stukken toe.

  Als je klaar bent met grillen

  Binchotan brandt 3-5 uur en kan 2-3 keer worden gedoofd en opnieuw worden aangestoken. De beste manier om je binchotan te doven is door een keramische of gietijzeren pot te gebruiken. Dompel de houtskool anders 30 seconden onder in water en laat voldoende drogen in de zon. DOE GEEN water in een stenen grill, omdat dit de grill kan doen barsten.

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Binchotan Houtskool Lychee 10kg

   Binchotan Houtskool Lychee 10kg

   € 125,-